Plaattaart met peer en brie | Foodaholic.nl

Plaattaart met peer en brie

Een tijdje terug had ik zoveel peren in huis liggen die ik niet meer allemaal zo op ging eten. Ik besloot dus om er iets mee te gaan maken. Ik twijfelde nog om een taart te maken, maar daar had ik net iets te weinig tijd voor dus het werd deze plaattaart met peer en brie. Lekker om met een salade of bij een kom soep te eten.

Plaattaart met peer en brie

dit heb je nodig:

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 2 conference peren
 • 150 gram brie
 • 2 eetlepels smeerkaas
 • honing
 • 1 handvol walnoten

zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Leg de rol bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer hem in met de smeerkaas.
 • Schil de peer en snijd in plakjes/ stukjes. Verdeel de peer over de smeerkeer. Snijd de brie in plakjes en leg ook dit erop.
 • Verkruimel de walnoten en strooi deze over de plaattaart. Verdeel er honing naar smaak over en zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.
 • Houd hem wel in de gaten, want de ene oven gaat sneller dan de andere.
 • Serveer met wat rucola of eet hem lekker bij een kom soep.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Plaattaart met peer en brie | Foodaholic.nl

Zin in een andere plaattaart? Misschien is deze met kipshoarma een goed idee!

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.