Plaattaart met peer en brie | Foodaholic.nl

Plaattaart met peer en brie

Een tijdje terug had ik zoveel peren in huis liggen die ik niet meer allemaal zo op ging eten. Ik besloot dus om er iets mee te gaan maken. Ik twijfelde nog om een taart te maken, maar daar had ik net iets te weinig tijd voor dus het werd deze plaattaart met peer en brie. Lekker om met een salade of bij een kom soep te eten.

dit heb je nodig:

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 2 conference peren
 • 150 gram brie
 • 2 eetlepels smeerkaas
 • honing
 • 1 handvol walnoten

zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Leg de rol bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer hem in met de smeerkaas.
 • Schil de peer en snijd in plakjes/ stukjes. Verdeel de peer over de smeerkeer. Snijd de brie in plakjes en leg ook dit erop.
 • Verkruimel de walnoten en strooi deze over de plaattaart. Verdeel er honing naar smaak over en zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.
 • Houd hem wel in de gaten, want de ene oven gaat sneller dan de andere.
 • Serveer met wat rucola of eet hem lekker bij een kom soep.

Geniet ervan!

Plaattaart met peer en brie | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 
image_printPrint

2 Comments

 1. We hebben er van genoten als lunch vandaag. Lekker in de zon met een glas goede Franse chardonnay erbij. Echt een lekker recept Danielle!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*