Oreo truffels | Foodaholic.nl

Oreo truffels

Eerder plaatste ik al eens een recept voor bastogne truffels. Eigenlijk kan je deze truffels met veel meer soorten koekjes maken en dus ook met oreo’s. Zo ontstonden dus deze oreo truffels. Wie weet deel ik binnenkort ook nog truffels met andere koeken. Op mijn werk maakte ik ze al eens tijdens een kookles met de leerlingen en nu tijdens deze corona periode maakte ik de kookles op een kookvideo. 

Na de les besloot ik er maar gelijk even een foto van te maken zodat ik het recept ook op Foodaholic kon zetten. Ik vind deze truffels ideaal, want ze zijn niet moeilijk om te maken, maar toch is het een echt lekkere traktatie voor jezelf of voor je visite. 

Oreo truffels – ongeveer 12 stuks

Dit heb je nodig:

  • 2 rollen oreo koekjes
  • 80 gram roomkaas, ik gebruikte MonChou
  • 200 gram witte chocolade

Zo maak je het:

  1. Verkruimel de Oreo koekjes met behulp van een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kan je er ook met een deegrollen op slaan. Dan verkruimelen ze ook.
  2. Houd 2 eetlepels van de kruimels apart. Meng de rest van de kruimels met de roomkaas en rol er dan balletjes van. Zet de balletjes voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Smelt de chocolade. Ik deed dit au-bain-marie, maar het kan ook in de magnetron. Haal de balletjes door de chocolade. Zorg dat ze goed bedekt zijn en strooi er vervolgens nog de apart gehouden Oreo kruimels overheen.
  4. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast. De truffels blijven ongeveer 3 dagen goed als je ze in de koelkast bewaard.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Oreo truffels | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Oreo truffels - Pinterest | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.