Frambozen kwarktaart

Frambozen kwarktaart

Ik durf denk ik wel te zeggen dat frambozen mijn lievelingsfruit is. Daarom besloot ik deze frambozen kwarktaart met een bodem van Lotus Speculoos koekjes te gaan maken. 

Een kwarktaart is altijd zo gemaakt. Het maken is echt zo gedaan en helemaal niet moeilijk, het wachten duurt alleen wat langer. Het heeft namelijk zeker wel 4 uur nodig om op te stijven in de koelkast. Daarna alleen nog even decoreren en vervolgens is het genieten.

Deze frambozen kwarktaart smaakt heerlijk bij een kopje koffie of thee, maar is ook erg lekker om te serveren als nagerecht. Ik zou dan alleen wel een wat kleiner puntje nemen en de slagroom ernaast doen met lekker wat frambozen en een koekje erbij.

Frambozen kwarktaart | Foodaholic.nl

Frambozen kwarktaart – voor 8/10 punten – Springvorm van 24cm.

Dit heb je nodig:

  • Voor de bodem:
  • 200 gram Lotus Speculoos koekjes

  • 80 gram gesmolten boter

  • Voor de kwark laag:
  • 500 gram magere naturel kwark

  • 125 gram witte basterdsuiker

  • 250 milliliter slagroom

  • 250 gram frambozen

  • 9 blaadjes gelatine

  • Voor de topping
  • 125 milliliter slagroom

  • 10 gram suiker

  • 5 frambozen

  • 6 Lotus Speculoos koekjes

Zo maak je het:

  • Vet de springvorm in en bekleed, in elk geval de bodem, met bakpapier
  • Maal de Lotus Speculoos koekjes fijn in een hakmolen/keukenmachine of sla ze fijn met een deegroller. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk het aan met de onderkant van een lepel en zet vervolgens alvast in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water. Pureer de frambozen en verwarm dit in een pannetje. Laat de gelatine blaadjes hierin oplossen.
  • Klop ondertussen de slagroom met de witte basterdsuiker lobbig. Meng de kwark met de puree van de frambozen. Spatel daar de slagroom doorheen en giet het mengsel dan op de koekbodem. Zet de taart in de koelkast en laat het minimaal 4 uur opstijven.
  • Voor de garnering klop je de slagroom met de suiker stijf. Verdeel toefjes slagroom op de taart. Breek de koekjes in stukjes en verdeel om en om met frambozen op de toefjes slagroom.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Frambozen kwarktaart | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Zin in een andere kwarktaart? Deze met stoofperen is ook erg lekker!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*