Mijn favorieten van maart

Mijn favorieten van maart

Oeps.. door een hack op mijn site is mijn vorige favorieten post verdwenen.. maar dat bracht mij wel op het idee om er dan maar een maandelijkse rubriek van te maken. Nu dus mijn favorieten van maart.

Eten

Zucchini cake bij Koffie & Koffie, wie mij volgt op Instagram heeft deze al vaker voorbij zien komen. De zucchini cake van Koffie & Koffie in Ede. Dit is voor mij echt een favoriet. Een heerlijke zachte cake met daarop een citroencremé en blauwe bessen. 

Wentelteefjes van Pluk Amsterdam, eind maart waren we een dagje in Amsterdam en hoewel we heel veel leuke eettentjes hadden uitgezocht voor lunch en we eigenlijk naar Pluk wilden voor een taartje, belandden wij daar toch voor de lunch. Niet dat dat erg was, want ik at daar echt heerlijk wentelteefjes met vers fruit. Het was erg goed. 

Taartjes van Waldo, ja.. wie de taartjes van Waldo weleens op heeft weet dat ze echt mega lekker zijn. Ik denk dat ze met de taartjes van Anna’s Smaakatelier echt de lekkerste zijn die ik gegeten heb. Stuk voor stuk zijn ze heerlijk. Voor manlief hadden we de appeltaart meegenomen en ik citeer hem nu even:”Dit is de lekkerste appeltaart die ik ooit op heb”. 

Om aan te doen

De tas van Josh V heb ik al een tijdje, maar sinds kort wat vaker in gebruik. Eigenlijk is het een ideale tas. Er past veel in, je kan hem in je hand dragen, maar ook als schoudertas. Enige nadeel is wel dat hij niet dicht kan. Vandaar dat ik hem in de winter ook niet veel gebruikt heb, maar nu is het één van mijn favorieten .

Hoe leuk is de witte blouse van Sofie Schnoor. Het geeft mij een beetje Franse vibes en ik ben gek op blouses die net even anders zijn dan normaal en dan weet je bij dit merk dat je goed zit.

Al heel lang twijfelde ik over een roze pak, maar toen liep ik tegen deze variant van Y.A.S. aan en wat ben ik blij dat ik hem gekozen heb. Hij is super mooi van kleur, maar zit ook echt heel erg lekker. 

Om te lezen

In mijn vorige favorieten stond ook al een oorlogsboek en “Het grachtenhuis” valt ook onder deze categorie. Het is een prachtig, spannend, liefdevol en ontroerend boek over het verzet.

Degene die net als mij gek zijn op de “Bureau” series van Ewout Genemans en Bureau Burgwallen hebben gezien is Lieke geen onbekende. In haar boek “Het kan ook nooit normaal” vertelt de Amsterdamse politieagente over haar avonturen bij de Amsterdamse politie. Het zijn allemaal korte verhalen, het leest makkelijk weg en is met veel humor geschreven. Daarnaast vind ik het erg mooi dat ze zo eerlijk over alles verteld. 

Zo zet je een heerlijke paasbrunch op tafel is de titel van mijn nieuwste blog voor de Wehkamp. Wat heb je nodig om de Paasbrunch goed voor te bereiden? Hoe kleed je het leuk aan? Wat kan je op tafel zetten? Ik deel het allemaal met je in deze blog. 

Om te kijken

Bij de serie Braqueurs belandde ik toch wel een paar keer op het puntje van mijn stoel. Het is een Franse misdaad serie die erg rauw gefilmd is. Het wordt op internet een beetje vergeleken met Mocro Maffia, ik snap de link wel, maar het is echt een totaal ander verhaal. 

In de Spaanse serie Entrevias wordt je meegenomen naar de gelijknamige wijk in Madrid. Drugs, rivaliserende bendes, een corrupte agent, een norse opa zijn een paar dingen die in deze serie veel naar voren komen. Seizoen 1 keken wij zo uit, nu gaan we door naar seizoen 2.

Dit seizoen van De Verraders kijken manlief en ik voor het eerst samen. Daarvoor keek Nick het niet, maar ik moet bekennen dat het dit jaar ook wel een pittige club is. Heerlijk om naar te kijken, maar ‘t lijkt mij ook erg heftig om tussen te zitten haha.. 

Om te luisteren

Ik voel me goed is het nieuwe nummer van Shary-An en wat is het een lekker nummer. Heerlijke, beetje zomerse, vrolijke muziek met een fijne tekst. Ik ga er goed op! 

Held in eigen verhaal is de podcast van Iris Enthoven. In deze podcast praat ze met mensen die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt, maar in staat zijn geweest dit om te zetten naar iets positiefs. Erg inspirerend! 

Leuk dat je deze blog hebt gelezen! Dank je wel! Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.