Martabak met kip en garnalen | Foodaholic.nl

Martabak met kip en garnalen

Afgelopen periode regende het weer kookboeken op mijn deurmat en 1 daarvan was Bersama – Indische gerechten om te delen van Francis Kuijk. Het recept van deze martabak met kip en garnalen is dan ook hieruit afkomstig.

Zelf heb ik vanaf kinds af aan af en toe al Indisch gegeten en nog steeds staat het hier ook regelmatig op tafel. Bij dit kookboek begon ik dan ook nog net niet te kwijlen, want wat lijkt het mij lekker allemaal.

Bersama is een kookboek wat het verhaal van de Indische familie van Francis verteld. De keuken was het hart van het huis. Na een voorwoord en wat uitleg over kruiden, specerijen en ingrediënten komen de hoofdstukken; In een kom, Vlees & vis, Tempé, tahoe, ei & groenten, Gerechtjes voor erbij, Comfort food, Kue tampah, Zin in zoet en Zin in hartig.

Recepten die ik uit het boek zou willen maken zijn onder andere; Laksa Ayam, Ikan Bawal Bakar, Krispy dadar sate. Udang Kelapa goreng en eigenlijk nog heel veel meer…

De recepten in het boek zijn makkelijk te volgen. Als je de Indische keuken niet kent denk je misschien bij sommige recepten. Wat is dat nou voor ingrediënt? Maar eigenlijk is alles te krijgen bij de Toko. Hier althans wel.

De martabak met kip en garnalen vonden manlief en ik beide erg lekker. Wel had ik wat moeite met het vouwen in de pan, maar dat is denk ik gewoon herhalen om het de volgende keer wat beter te kunnen. Die volgende keer gaat namelijk sowieso wel komen, want de smaken waren erg goed en op het vouwen na is het een heel gemakkelijk recept.

Het boek is te koop bij verschillende (online)boekwinkels voor €27,50. Klik hieronder op het plaatje om direct naar een verkoopsite te gaan.

Martabak met kip en garnalen – voor 2 stuks van ca. 15x 20 cm

Dit heb je nodig:

  • 150 gram bloem

  • snufje zout

  • zonnebloemolie

  • Voor de vulling:
  • 100 gram kipfilet, fijngemalen in keukenmachine

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 1/2 prei, in zeer dunne ringen gesneden

  • 1 ei, losgeklopt

  • 100 gram rauwe garnalen, schoongemaakt, fijngesneden

  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Doe de bloem en het zout met 50 milliliter water in een kom en roer het door elkaar tot het samenhangt. Stort het deeg op een bebloemde werkplek en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in tweeën en maak er bollen van. Vet de deegbollen goed in met een scheut zonnebloemolie en laat ze afgedekt 30 minuten rusten.
  • Maak de vulling. Meng de gemalen kipfilet, de knoflook, de prei, het losgeklopte ei en de garnalen met wat peper en zout in een kom. Maak een testertje door een lepel van de vulling even te bakken in een koekenpan. Controleer de vulling op smaak en pas indien nodig aan.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan op matig vuur.
  • Rol een deegbol uit tot een dunne lap van 2 tot 3 mm dik. Til de deeglap op en leg in de warme pan; laat een kant over de zijkant hangen. Leg snel de helft van de vulling op het midden van de deeglap en spreid het wat uit in een rechthoekige vorm. Vouw de zijkanten van het deeg naar het midden. Alsof je een envelop dichtvouwt. Zorg dat de deegranden iets overlappen.
  • Bak de martabak aan allebei de kanten goudbruin; draai ‘m om en om en druk plat. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit voor de andere deegbol en de rest van de vulling.
  • Snijd de martabak in plakken en serveer warm met een saus naar keuze.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Martabak met kip en garnalen | Foodaholic.nl

Ik heb dit boek gekregen van uitgeverij Good Cook. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek, Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Martabak met kip en garnalen | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.