Spaanse borrelplank | Foodaholic.nl

Spaanse borrelplank

Ik heb dit bericht Spaanse borrelplank genoemd, omdat een groot deel van wat er op deze plank ligt afkomstig is uit Spanje. Nog niet zo lang geleden werd ik namelijk benaderd door Jamonarium of ik wilde samenwerken. Zoals vele van jullie misschien wel weten ben ik gek op dit soort vleeswaren en dus kon ik het aanbod niet afslaan.

Niet veel later werd er een pakketje vanuit Barcelona bezorgd met de vleeswaren erin. Keurig verpakt en doordat het vacuüm verpakt is ook gewoon nog lekker lang houdbaar. Ik besloot om er een borrelplank mee te maken. Naast het kaasje, de olijven en het brood vind je dan ook alleen deze vleeswaren.

Spaanse borrelplank | Foodaholic.nl

De vleeswaren

De chorizo die ik kreeg heeft iets een rokerige smaak. Echt zoals je hem vanuit Spanje kent. Het deed mij denken aan ons tripje naar Barcelona, waar we bij de tapas vaak lekkere chorizo bestelden.

De Iberico Salchichon verraste mij positief. Ik heb dit zelf nooit in Spanje gegeten, maar ik vond hem heerlijk zacht van smaak. Ik denk dat dit 1 van mijn 2 favorieten was.

Degene die ik het minst lekker vond was de Iberico Lomo, het vlees was heerlijk zacht en smolt eigenlijk gewoon op je tong. Het was ook zeker niet vies en ik heb er heerlijk van genoten, maar de andere vleeswaren waren meer mijn smaak.

De iberico ham “Gran Reserva 4 years” was mijn absolute favoriet. Zo zacht en zo fijn van smaak. Het zoute was niet te zout en net als de Iberico Lomo smelt ook deze echt weg op je tong.

Qua kaasje zou je op deze Spaanse borrelplank een lekkere Spaanse Manchego bij kunnen serveren. Ben jij ook gek op Spaanse vleeswaren?


Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.