Aardbeiencrumble | Foodaholic.nl

Aardbeiencrumble

Soms heb je van die periodes dat je heel erg zin hebt in bepaald eten. Zo had ik al een tijdje zin in een crumble en dus besloot ik om die te gaan maken. In de winter vind ik een appelcrumble altijd erg lekker (in de zomer ook hoor), maar nu besloot ik om er eens aardbeien in te doen. Heel erg makkelijk om te maken. Met een bolletje ijs en wat slagroom is het een heerlijk dessert, maar met wat Griekse yoghurt ook prima te doen als een luxe ontbijtje!

Dit heb je nodig:

  • * 200 gram aardbeien
    * 140 gram bloem
    * 75 gram suiker
    * 100 gram koude roomboter

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak de aardbeien schoon en snijd ze daarna in kleine stukjes.
  3. Doe de aardbeien dan in een niet al te grote ovenschaal.
  4. Meng de bloem met de suiker en voeg de boter toe. Kneed het geheel tot dat het een kruimelig deeg vormt.
  5. Verdeel de kruimels over de aardbeien en bak het zo’n 45 minuten in een voorverwarmde oven.
  6. Laat daarna eerst iets afkoelen voor je het serveert.

Geniet ervan!

Aardbeiencrumble | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

One Comment

  1. Goed idee, deze zomerse crumble met aardbeien. Lijkt me idd lekker met dikke Griekse yoghurt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*