Aardbeiencrumble | Foodaholic.nl

Aardbeiencrumble

Het hele jaar door kan ik eigenlijk wel genieten van een appelcrumble. Ik vind de combinatie van appel en kaneel namelijk gewoon super lekker, maar in het voorjaar en de zomer probeer ik ook altijd gebruik te maken van het fruit wat dan in het seizoen is. Zo zijn er nu heerlijke aardbeien en besloot ik dus om een aardbeiencrumble te maken.

Een crumble vind ik ideaal, omdat je het op ieder moment van de dag kan eten. Lekker met wat kwark bij het ontbijt, met wat slagroom bij de koffie of thee en met wat ijs als dessert na een diner.

Aardbeiencrumble | Foodaholic.nl

Aardbeiencrumble – voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 400 gram aardbeien

  • 1 eetlepel vanillesuiker

  • Voor het deeg:
  • 140 gram bloem

  • 60 gram suiker

  • 100 gram (koude) roomboter

  • 1 theelepel kaneel

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de aardbeien in stukjes en doe deze In een ovenschaal. Bestrooi daarna met de eetlepel vanillesuiker.
  • Meng de bloem met de suiker en het kaneel en voeg de boter toe. Kneed dit totdat het samen een kruimelig deeg vormt. Doe de kruimels over de aardbeien en bak het geheel zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat daarna iets afkoelen voordat je het serveert! (Het is namelijk echt heel warm!)

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Aardbeiencrumble | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.