Luikse wafels | Foodaholic.nl

Luikse wafels

Ik heb al een tijdje het recept van glutenvrije Luikse wafels op mijn site staan, maar inmiddels eet ik natuurlijk al een hele tijd niet meer glutenvrij en dus is het tijd voor de niet glutenvrije variant. Het bakken van de wafels is niet moeilijk.

Zelf maak ik vaak een voorraad en dan doe ik een deel in de vriezer. Dan kan ik lekker wafels pakken wanneer ik er zin in heb.

Ze natuurlijk gewoon al lekker om te eten of met een beetje poedersuiker, maar met wat slagroom en bijvoorbeeld vers fruit maak je er gelijk een gebakje van. Wil je ermee ontbijten? Doe er dan lekker wat Griekse yoghurt, kwark of Skyr bij met fruit.

Luikse wafels – voor ongeveer 12 wafels

Dit heb je nodig:

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel

 • 2 eetlepels kandij-/ parelsuiker

 • 100 gram zachte roomboter

 • 1 zakje vanillesuiker

 • 2 eieren

 • 100 milliliter melk

 • 100 gram kristalsuiker

 • snufje zout

Zo maak je het:

 • Mix de kristalsuiker, de vanillesuiker en de boter door elkaar. Wanneer het gemengd is voeg je de eieren 1 voor 1 toe. Zet de melk even 10 seconden in de magnetron en giet het daarna bij het mengsel. Mix dit weer even goed door elkaar. Voeg vervolgens het snufje zout en beetje bij beetje de bloem toe en mix het geheel ongeveer 5 minuten op de hoogste stand. Roer vervolgens met een lepel de kandij-/parelsuiker erdoor.
 • Verwarm het wafelijzer. Mijn wafelijzer heeft 5 standen, ik zette hem tussen de 3 en de 4.
 • Vet het wafelijzer in met wat boter. Schep met een juslepel een schep beslag op het wafelijzer en doe hem dicht. Houd het wafelijzer gedurende 3 minuten dicht, als de wafels mooi gekleurd zijn, zijn ze klaar. Zo niet verlengen met een minuut en kijk je of ze dan goed zijn
 • De randjes van Luikse wafels blijven vaak wat bleekjes, maar dat hoort. Nu de topping erop die jij lekker vindt en dan is ‘t klaar.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Luikse wafels| Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept voor Luikse wafels op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.