Framboos witte chocolade blondies | Foodaholic.nl

Framboos witte chocolade blondies

Homemade cookies, wie houdt er niet van? Ik in elk geval wel en toen het boek ‘Belinda’s Homemade Cookies’ bij mij op de mat viel had ik dan ook gelijk zin om ermee aan de slag te gaan. Ik besloot om deze framboos witte chocolade blondies te gaan maken en dat was een hele goede keuze.

In dit boek staan 66 verrukkelijke koekjes ui heel de wereld gemaakt door de Australische Belinda MacDonald die inmiddels in België woont. Belinda vindt zelf heel veel rust en voldoening in bakken, iets wat ik heel erg herken. Bakken vind ik echt ontspannend om te doen. Even mijn hoofd leegmaken en aan de slag met mooie ingrediënten.

De 66 koekjes zijn verdeeld over 2 hoofdstukken waarbij ‘gewone’ koekjes en een gezonde koekjes worden gescheiden. Het zal je niet verbazen dat ik met een recept uit het eerste deel aan de slag ging, maar ook bij het tweede gedeelte staan heerlijke koekjes.

De recepten in het boek zijn stuk voor stuk goed te volgen en de ingrediënten zijn gewoon in een supermarkt te vinden. Daarnaast zijn de foto’s in dit boek ook allemaal erg mooi. Ze geven de rust die Belinda met dit boek wil uitstralen goed weer.

De framboos witte chocolade blondies waren echt gemakkelijk om te maken en waar ik eerst een beetje bang was dat ze misschien een tikkeltje te zoet zouden zijn was dat helemaal niet waar. De combinatie van witte chocolade en framboos is natuurlijk altijd goed, althans dat vind ik. In het originele recept gaan ook nog pistachenoten, maar die was ik vergeten dus heb ze zonder gemaakt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Hier kan je hem inkijken en hieronder kan je hem ook gelijk aanschaffen bij bol.com.

Framboos witte chocolade blondies – voor 16 stuks

Dit heb je nodig:

 • 300 gram fijne patisseriebloem

 • snufje zout

 • 75 gram boter op kamertemperatuur

 • 150 gram fijne suiker

 • 150 gram witte chocolade callets (drops)

 • 2 eieren

 • snufje zout

 • melk (indien nodig)

 • 200 gram frambozenjam

Zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 170 graden.
 • Zeef de bloem en het zout in een kom. Voeg de boter en de suiker toe en gebruik je handen om de boter door de bloem te mengen. Voeg de witte chocolade en het ei toe en meng alles goed door elkaar met een snufje zout. De bedoeling is dat je een kruimelstructuur krijgt. Mocht het deeg toch ietsje droog lijken gebruik dan een lepeltje melk om de kruimels wat zachter te maken.
 • Neem driekwart van de kruimels en druk dit in een diepe bakplaat bekleed met bakpapier. Ik gebruikte een brownie vorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
 • Neem de bakplaat uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Verspreid de jam over het gebak. Kruimel de rest van het deeg boven op de jam. Bak opnieuw gedurende 15 minuten in de oven of tot de kruimels goudbruin worden.
 • Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Framboos witte chocolade blondies | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept voor framboos witte chocolade blondies op Pinterest:

Framboos witte chocolade blondies | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.