Crostini met geitenkaas, gekarameliseerde ui en walnoten | Foodaholic.nl

Crostini met geitenkaas, gekarameliseerde ui en walnoten

Crostini’s, zoals jullie in bij deze kaas uien crostini’s al konden lezen ben ik er gek op. Daarom besloot ik weer eens een nieuwe variant te maken en voor deze crostini met geitenkaas, gekarameliseerde ui en walnoten te gaan. Een heerlijke combinatie die ook goed past op een borrelplank.

Crostini’s vind ik namelijk erg geschikt als borrelhapje, maar je kan ze ook lekker bij een salade, tijdens de lunch of bij een kom soep eten. Ze zijn niet moeilijk om te maken en qua smaak kan je er alle kanten mee op. Als je nog iets in de koelkast hebt liggen kan je het er vaak ook op verwerken.

Deze crostini’s met geitenkaas aten wij lekker bij een kom tomatensoep. Ze vullen best wel, dus samen met de soep een prima avondmaaltijd.

Crostini met geitenkaas, gekarameliseerde ui en walnoten – voor ongeveer 12 crostini’s

Dit heb je nodig:

  • 1 grote afbak ciabatta

  • olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • 1 teentje knoflook

  • 2 witte uien, in halve ringen gesneden

  • 1 eetlepel bruine suiker

  • 125 gram zachte geitenkaas

  • 12 walnoten, doormidden gebroken

  • 1/2 eetlepel honing

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Pel de uien en snijd deze in dunne halve ringen. Verwarm dan een klontje boter in een koekenpan en zet het vuur middelhoog. Bak de uien hierin voeg de bruine suiker en een scheutje water toe, merk je dat ze droog bakken voeg dan steeds weer een scheutje toe totdat ze goed zijn.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en snijd het stokbrood in ongeveer 15 plakken. Leg deze op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met wat zout en peper naar smaak. Wrijf dan nog met een teentje knoflook over de broodjes. Zet voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn goed als de broodjes knapperig zijn.
  • Roer ondertussen de geitenkaas met de honing zacht. Als de broodjes uit de oven komen smeer je ze daarmee in. Verdeel de uien over de crostini’s en leg per crostini 2 halve walnoten er bovenop.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Crostini met geitenkaas, gekarameliseerde ui en walnoten | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar het recept voor deze crostini op Pinterest:

Crostini met geitenkaas, gekarameliseerde ui en walnoten | Foodaholic.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*