Knoflookbroodjes met mozzarella

Knoflookbroodjes met mozzarella

Knoflook is wel één van mijn favoriete ingrediënt in gerechten. Vroeger, toen we nog in de basisschoolleeftijd zaten, gingen we weleens logeren bij onze tante in Rotterdam. Vaak gingen we daar dan bij de Pizza Hut eten. Daar bestelde ik ook altijd het knoflookbrood met mozzarella. Zoals ik al eerder schreef, ben ik écht verslaafd aan kaas.

Nu heb ik zelf een knoflookbroodje gemaakt. Hij viel hier erg in de smaak. Wij hebben hem gegeten met een lekkere kop tomatensoep, maar je kan hem ook als hapje serveren op een verjaardag of feestje.

Knoflookbroodjes met mozzarella – 8 stuks

Dit heb je nodig:

 • 8 stukjes stokbrood (afbakstokbrood, nog niet afgebakken)
 • 1 el roomboter op kamertemperatuur
 • 1 teentje knoflook of 2 kleine teentjes
 • 2 el roomkaas naturel
 • 1 tl gedroogde peterselie
 • 1 tl gedroogde oregano
 • Peper naar smaak
 • Zout naar smaak
 • 1/2 bol mozzarella

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Snijd een (deel van het) stokbrood in 8 gelijke sneeën.
 3. Pers een teentje knoflook fijn of snijd deze in kleine stukjes. Meng de roomboter, roomkaas, knoflook, peterselie en oregano tot je een smeerbaar mengsel krijgt. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
 4. Besmeer de sneetjes stokbrood aan één zijde met het smeersel.
 5. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel deze over de besmeerde stokbroodjes.
 6. Bak voor circa 10 minuten (of tot ze mooi gekleurd zijn) in de oven.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Knoflookbroodjes met mozzarella

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.