Guacamole met bacon gemaakt met de avocado’s van Your Avojoy | Foodaholic.nl

Guacamole met bacon gemaakt met de avocado’s van Your Avojoy

Ik denk dat we het allemaal wel kennen. Je hebt zin in een avocado, neemt ze mee uit de supermarkt en eenmaal thuis zijn ze of al bruin of nog keihard. Ik vind het altijd een hele zoektocht om de perfecte mee naar huis te nemen. Met de avocado’s van Your Avojoy heb je altijd goede avocado’s in huis en hoef je er dus niet meer naar op zoek. Ik word er zelf in elk geval erg blij van om deze zoektocht niet meer uit te hoeven voeren.

Guacamole met bacon gemaakt met de avocado’s van Your Avojoy | Foodaholic.nl

De avocado’s van Your Avojoy

Op de site van Your Avojoy staat dat de avocado’s perfect gerijpt zijn en heerlijk van smaak. Dat is iets wat ik alleen maar kan en wil bevestigen. Ze lijken verser te smaken dan die uit de supermarkt. Daarnaast zitten er niet allemaal rotte plekken in door het geknijp om te checken of je een goede avocado te pakken hebt. Je kan de avocado’s bestellen met 2 verschillende soorten rijping. De ‘Enjoy Now’ avocado’s, deze kan je direct eten en de ‘Enjoy Later’ avocado’s, die moeten nog even verder rijpen. Hierdoor heb je eigenlijk voor ieder moment van de week de perfecte avocado in huis.

Bij Your Avojoy worden de avocado’s in een vrolijke kleurrijke verpakking thuisbezorgd. Ik werd gelijk enthousiast en kreeg zin om de kleinere dozen eruit te halen. Die kleine dozen zijn uniek. Ze hebben namelijk een speciaal soort dozen ontwikkeld. Het lijken eigenlijk een soort eierdozen. Hierdoor kunnen ze de avocado’s veilig bij iedereen thuisbezorgen. Ik vind zelf dat, buiten dat ze handig zijn om de avocado’s goed te bezorgen, de dozen er ook nog eens leuk uitzien. Zeg nou zelf? Wie verwacht er nou zo’n doos als je avocado’s besteld. Ik vind het echt geniaal bedacht en heb het dan ook aan mijn vriendinnen laten zien die er vervolgens net zo enthousiast over waren.

Guacamole met bacon gemaakt met de avocado’s van Your Avojoy | Foodaholic.nl

Guacamole met bacon

Zelf ging ik ook met de avocado’s aan de slag en maakte ik er een guacamole met bacon van. De rijpe avocado’s zijn daar echt perfect voor. Ik vind namelijk dat je ze gemakkelijk uit de schil haalt en vervolgens gemakkelijk kan prakken. Heerlijk om je tortilla chips in te dippen of om op een cracker of broodje te smeren. Met tortilla chips is het wel echt één van mijn favoriete snacks.

Dit heb je nodig:

  • 2 avocado’s (Enjoy Now – eetrijp)

  • 1 rode peper

  • 1 limoen

  • teentje knoflook

  • 1/2 rode ui

  • 80 gram krokant gebakken spekjes

  • zout naar smaak

Zo maak je het:

  • Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep de avocado’s uit de schil en doe het in een kom. Halveer de peper door de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd de peper vervolgens heel fijn. Pel en snipper de halve rode ui en snijd de limoen doormidden. 
  • Doe het sap van de limoen bij de avocado en prak met een vork de avocado fijn. Doe de rode ui en de rode peper erbij. Meng dit door de geprakte avocado. Pel het teentje knoflook en pers hem fijn bij de avocado. Meng dit samen met de krokant gebakken spekjes erdoorheen. 
  • Breng op smaak met wat zout. Let op: Van de spekjes komt ook al zout af, dus doe er niet te veel zout bij. 
Guacamole met bacon gemaakt met de avocado’s van Your Avojoy | Foodaholic.nl

Een abonnement op avocado’s

Bij Your Avojoy is het mogelijk om een avocado abonnement te nemen. Dat klinkt toch alleen al fantastisch? Zo heb je altijd de meest perfecte avocado’s in huis. Ideaal lijkt ’t mij. Je kan bij een abonnement kiezen of je wekelijks of tweewekelijks een box met 6, 9 of 12 avocado’s thuisbezorgd wil krijgen. Je kan dan ook kiezen in welke rijping je ze wil hebben en wanneer je ze wil laten bezorgen. 

Bewaar dit recept voor guacamole met bacon gemaakt met de avocado’s van Your Avojoy op Pinterest:

Guacamole met bacon gemaakt met de avocado’s van Your Avojoy | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.