Wentelteefjes van stokbrood | Foodaholic.nl

Wentelteefjes van stokbrood

Zoals jullie weten ben ik gek op wentelteefjes. Nu had ik pas een oud stokbrood liggen en dus besloot ik om daar wentelteefjes mee te gaan maken. Deze wentelteefjes van stokbrood zijn niet moeilijk om te maken en bijna iedereen lust ze wel. Ze zijn heerlijk als ontbijt, lunch of brunch.

Zelf deed ik er frambozen bij, maar je kan natuurlijk ook voor ander fruit kiezen of er wat kwark, vla of slagroom bij doen.

In principe kan je wentelteefjes natuurlijk van ieder brood maken zo staat er al een recept online voor gewone wentelteefjes, maar ook een recept voor wentelteefjes van suikerbrood. Mocht je dus een andere variant zoeken voor wentelteefjes dan staat er vast wel eentje tussen die jij ook erg lekker vindt. 

Wentelteefjes van stokbrood

Dit heb je nodig:

 • 1 ei

 • 300 milliliter melk

 • 1 stokbrood

 • Half zakje vanillesuiker 

 • 2 theelepels kaneel

 • Boter om in te bakken

 • Topping
 • Suiker

 • Kaneel

 • Verder nodig:
 • Koekenpan

 • Beslagkom

 • Schaaltje

Zo maak je het:

 • Snijd het stokbrood in plakjes. Kluts het ei met de melk, de vanille suiker en het kaneel door elkaar. Meng suiker met kaneel tot het kaneelsuiker wordt. Ik meng meestal 2 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneel.
 • Haal ieder sneetje brood door het ei mengsel en verwarm een klontje boter in de pan. Bak de sneetjes stokbrood in de koekenpan goudbruin en haal ze vervolgens door de kaneelsuiker.
 • Serveer met fruit wat je lekker vindt of eventueel met wat kwark of slagroom. 

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Wentelteefjes van stokbrood | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.