Eten bij Restaurant het Koethuis in Bennekom | Foodaholic.nl

Eten bij Restaurant Het Koetshuis in Bennekom

December 2019 kregen wij van vrienden als verrassing een cadeaubon van restaurant Het Koetshuis in Bennekom, een restaurant met een Michelinster. Net toen wij daar wilden eten ging alles op slot. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen wat er daarna allemaal gebeurde… Gelukkig was het zondag 17 juli dan eindelijk zover en konden Nick en ik gaan genieten van een culinaire lunch op deze mooie plek.

Het was deze zondag prachtig weer en dus hadden wij een fijne op plek op het mooie terras. Wanneer je op het terras zit kijk je heerlijk uit over een grasveld richting het bos. Ik vond het een hele rustgevende sfeer hebben.

Eten bij Restaurant Het Koetshuis in Bennekom | Foodaholic.nl

Na een vriendelijk onthaal werden wij naar onze tafel gebracht waar we gelijk een drankje aangeboden kregen. Zoals de meeste van jullie weten drink ik geen alcohol en ook manlief drinkt dat al een tijd niet meer. Daarom kregen we Rosé limonade. Oftewel, de bubbels zonder alcohol, maar wel erg lekker… Dit vonden de wespen overigens ook haha..

Wij hadden een 7 gangen verrassingslunch gereserveerd en na het bekijken van de menukaart kregen wij er nog meer zin in. Het was voor ons beide de eerste keer in een sterrenrestaurant, dus we waren zo benieuwd wat we konden verwachten.

De middag begon met 4 heerlijke aperitiefjes namelijk een rolletje met wortelcurry, een hoorntje met tzatziki, een truffel carbonara hapje en mojiti ijs. Deze hapjes beloofde al veel goeds. De truffel was een soort soesje gevuld met truffel carbonara, in de vorm van een truffel.. zo lekker! Het ijs met de smaken van mojito vond ik heerlijk fris. Een smaakbeleving in je mond.

Daarna gingen wij door naar de zeven gangen. Op de foto’s hieronder kan je ze zien. Stuk voor stuk pareltjes van gerechten met zulke mooie smaken. Echte smaaksensaties in je mond. Ik moet bekennen dat ik oesters altijd een beetje spannend vind, ben op de één of andere manier altijd bang dat ik mij erin ga verslikken haha…

Ik kan niet zeggen dat er een favoriet was, wat ik vond alle gerechten zo lekker, echt heerlijk! Bijzonder om dit samen eens te doen. We hebben ook echt heerlijk 4 uur genoten van de lunch, waardoor het heel ontspannend en dus ook echt genieten was.

Na al deze prachtige gerechten was het tijd voor een dessert. Je kon in plaats van het dessert ook voor een kaasplankje gaan. Nick besloot om daarvoor te gaan terwijl ik wel voor het dessert ging. Ik denk dat mijn blije hoofd op onderstaande foto genoeg zegt. Heerlijk was het en heerlijk is ook eigenlijk het juiste woord om deze hele middag samen te vatten.

Eten bij Restaurant Het Koetshuis in Bennekom | Foodaholic.nl
Tartelette gevuld met Zwitserse créme, roodfruit en sorbet van aardbei

Mocht je dus een middag of avond culinair willen genieten bij je bij het Koetshuis zeker aan het juiste adres. Alle medewerkers leggen je volledig in de watten, zijn enorm vriendelijk en zorgen bovenal dat jij alle tijd die je er bent kan genieten.

Bewaar deze post over Restaurant Het Koetshuis in Bennekom op Pinterest:

Eten bij Restaurant Het Koetshuis in Bennekom | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.