Een simpele uitsmijter | Foodaholic.nl

Een simpele uitsmijter

Ga je ergens lunchen dan staat de uitsmijter bijna altijd wel op de kaart. Het wordt in Nederland dan ook veel gegeten. In de tijd dat ik glutenvrij moest eten bestelde ik vaak ook een simpele uitsmijter. Dit vond ik vaak qua beleg het meest veilig. Ik moet bekennen dat ik hem nu eigenlijk nooit bestel. Vriendlief is dol op ei en hij eet hem dan ook weleens.

Thuis is een uitsmijter ook heel gemakkelijk te maken. Wij maakten de meest bekende variant met ham en kaas, maar er zijn nog vele andere variaties mee te bedenken. Het is misschien wat simpel, maar het blijft een lekkere lunch.

Dit heb je nodig:

  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakken jong belegen kaas
  • 2 plakken ham
  • 2 eieren
  • zout en peper

Zo maak je het:

  1. Leg de sneetjes brood bij elkaar op een bord. Leg eerst de plakken ham en daarna de plakken kaas er boven op.
  2. Verhit wat boter in een koekenpan op het vuur. Zodra de boter warm is breek je de eieren erboven.
  3. Bak de eieren totdat het eiwit niet meer vloeibaar is. Bij ons was dat zo’n 7 minuten.
  4. Strooi onder het bakken vast wat peper en zout over het ei.
  5. Leg de eieren bovenop de kaas.

Geniet ervan!

Een simpele uitsmijter | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*