Crostini met carpaccio

Kerst begint al weer op te schieten en ik denk dat de meeste mensen al wel weten met wie ze dit jaar kerst gaan vieren. Zelf vier ik het met mijn man en onze familie. Hoewel wij vaak samen met de familie eten heeft kerst toch wel iets bijzonders. Ik denk vaak ook even aan de mensen die niemand hebben om kerst mee te vieren. Ik ben dan vaak erg dankbaar dat ik alle lieve mensen om mij heen heb.

1 van mijn favoriete voorgerechten is wel carpaccio. Toen Coop mij voor hun campagne vroeg om een kerstklassieker een twist te geven bedacht ik deze crostini met carpaccio. Voor mij is dit de perfecte grootte voor een voorgerecht, maar aangezien je er toch meer maakt zijn er voor de grotere eters meerdere crostini’s te eten. Besluit je een diner te doen wat bestaat uit hapjes? Dan sluiten deze crostini’s ook perfect aan!

Wil je geïnspireerd raken voor jouw kerstdiner met andere kerstklassiekers? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Coop.

Voor 15 crostini’s met carpaccio

Dit heb je nodig:

 •  1 afbak ciabatta
 • olijfolie
 • oregano
 • groene pesto
 • 200 gram rundercarpaccio
 • zout en peper
 • 30 zongedroogde tomaatjes
 • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Snijd het afbakbrood in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de sneetjes in met wat olijfolie en strooi er een klein beetje oregano over.
 3. Bak de ciabatta sneetjes 8 minuten in de voorverwarmde oven.
 4. Snijd ondertussen de carpaccio in halve plakjes.
 5. Smeer de broodjes als ze uit de oven komen in met wat pesto en verdeel de plakjes carpaccio er op.
 6. Bestrooi met wat zout en peper en leg op ieder broodje 2 zongedroogde tomaatjes.
 7. Strooi als laatste nog de geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

Geniet ervan!

Crostini met carpaccio | Foodaholic.nl

Heb jij nou ook een fantastische twist op een kerstklassieker? Maak jij bijvoorbeeld je Ossenhaas op een speciale manier klaar of heb jij het recept voor de allerlekkerste chocolademousse? Deel dit dan op social media met #coopkerstklassieker en wie weet win jij een toffe KitchenAid pan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.