Plaattaart met stoofpeer, gorgonzola en pancetta | Foodaholic.nl

Plaattaart met stoofpeer, gorgonzola en pancetta

Deze plaattaart met stoofpeer, gorgonzola en pancetta past goed in deze feestmaand, want het is echt een feestje om te eten. Je kan het als voorgerecht eten, bij een kommetje soep, bij een salade, maar ook gewoon als lunch. Hier komt hij zeker vaker op tafel te staan! 

Voor 1 grote plaattaart

Dit heb je nodig:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram creme fraiche 
  • 4 stoofperen 
  • 100 gram gorgonzola
  • 120 gram pancetta plakjes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het vel bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  3. Smeer het bladerdeeg in met de crème fraiche en verdeel de plakjes pancetta erover. 
  4. Snijd de stoofperen in stukjes en verdeel over de pancetta. Verkruimel als laatste de gorgonzola eroverheen. 
  5. Bak ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Is hij dan nog niet gaar doe er dan nog 3 minuten bij. 

Geniet ervan!

Plaattaart met stoofpeer, gorgonzola en pancetta | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*