Courgettesoep met Parmezaanse kaas en munt

Courgettesoep met Parmezaanse kaas en munt

Een tijdje terug zaten we op een terras en daar bestelde ik een courgettesoep met Parmezaanse kaas en munt. Die viel zo goed in de smaak dat ik hem thuis probeerde na te maken. Dat namaken is gelukt. Ik deed er nog wat knoflook Parmezaanse kaas croutons in, maar ik denk dat het bijvoorbeeld ook erg lekker is om uitgebakken spekjes er in te doen. 

Zelf at ik deze courgettesoep als lunch. Het is niet zo’n zware soep, dus mocht je hem als avondeten willen eten dan zou ik er iets bij doen, zoals bijvoorbeeld een tosti of een extra kom nemen.

Courgettesoep met Parmezaanse kaas en munt | Foodaholic.nl

Courgettesoep met Parmezaanse kaas en munt – voor 4 kommen

Dit heb je nodig:

  • 3 courgettes

  • 1 witte ui

  • 1 liter groentebouillon

  • 2 teentjes knoflook

  • Olijfolie

  • 5 gram muntblaadjes

  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt

  • Voor de croutons:
  • 2 kleine afbak ciabatta’s 

  • Knoflookolie of normale olijfolie 

  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • Optioneel:
  • 125 gram creme fraiche

Zo maak je het:

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette in stukjes. Zelf snijd ik het altijd gewoon in halve cirkels.
  • Verhit in een pan de olijfolie en fruit daarin de knoflook en de ui aan. Doe de courgettes daar dan bij en bak dit kort mee.
  • Voeg de bouillon toe aan de pan en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de Parmezaanse kaas en munt toe. 
  • Pureer de soep glad met een staafmixer. Doe in iedere kom een schepje crème fraiche en maak af met de zelfgemaakte croutons.
  • Voor de croutons:
  • Snijd de ciabatta’s in kleine blokjes. Besprenkel ze met de knoflook of olijfolie (ongeveer 1,5 eetlepel) en bestrooi met de Parmezaanse kaas. 
  • Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de croutons rondom goudbruin en knapperig. 

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Courgettesoep met Parmezaanse kaas en munt | Foodaholic.nl

Liever een andere soep maken? Deze zomerse variant van erwtensoep doet het ook altijd erg goed!

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.