Surinaamse bruine koek | Foodaholic.nl

Bruine koek

Het is weer maandag en dus tijd voor ons tweede recept. Vandaag een speciaal recept van onze familie. Een Surinaamse “bruine koek”! Het is een vrij “lastig” recept. Toen wij hem voor het eerst samen maakten, was de bruine koek dan ook mislukt…Wij hopen dat hij bij jullie in 1 keer gaat lukken!

Dit heb je nodig:

  • een pakje roomboter
  • 10 eieren
  • 10 el suiker
  • 1/2 flesje amandelaroma
  • kaneel (op gevoel)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 10 el zelfrijzend bakmeel
  • discodip
  • groot rond of rechthoekig bakblik

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Smelt het pakje boter in een pannetje.
  3. Mix de eieren, de suiker, de kaneel, de vanillesuiker en het halve flesje amandelaroma een half uur tot een luchtig mengsel.
  4. Zeef na een half uur het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en mix dit dan weer goed door elkaar.
    Voeg vervolgens, terwijl je nog mixt, de boter voorzichtig aan het mengsel toe.
  5. Giet het mengsel in het bakblik.
  6. Zet de oven terug naar 160 graden en plaats het bakblik voorzichtig op de onderste richel in de oven.
  7. De bruine koek is na ongeveer een uur gaar.
  8. Prik met een satéprikker in de koek om te kijken of deze gaar is. Hij is gaar wanneer de satéprikker schoon blijft.
  9. Strooi, als de bruine koek wat is afgekoeld, de discodip eroverheen.

Tip:
Ga tijdens het bakken van deze koek lekker een filmpje kijken op de bank en niet het huishouden doen, want als een deur te hard dichtgaat, je te hard loopt op de trap etc…. stort de koek in en is deze mislukt…

Geniet ervan! 

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.