Mandarijn kwarktaart met een bodem van kruidnootjes | Foodaholic.nl

Mandarijn kwarktaart met een bodem van kruidnootjes

Vandaag is het eindelijk zover. Onze eerste blogpost is online!  Zo vlak voor de Sinterklaas leek het ons leuk iets met dit thema te doen. Kruidnoten horen daar sowieso bij en de mandarijnen zijn rond 5 december erg lekker! Hierdoor kwamen wij op het recept van deze mandarijn kwarktaart met een bodem van kruidnootjes.

De kwarktaart heeft wel even nodig om op te stijven in de koelkast, maar is daardoor ook perfect geschikt om al een dag van tevoren maken. Serveer hem bij een lekkere kop thee, koffie of warme chocolademelk, want dat laatste mag natuurlijk ook nog ontbreken tijdens Sinterklaas.


Mandarijn kwarktaartjes met een bodem van kruidnootjes – springvorm 24 cm.

Dit heb je nodig:

  • Voor de bodem:
  • 200 gram kruidnoten

  • 80 gram boter, gesmolten

  • Voor de kwark laag:
  • 500 gram magere naturel kwark

  • 125 gram witte basterdsuiker

  • 250 milliter slagroom

  • 350 gram mandarijnen uit blik, uitgelekt

  • 9 blaadjes gelatine

  • Voor de topping:
  • 125 milliliter opgeklopte slagroom

  • 10 gram suiker

  • Partjes mandarijn

  • Kruidnoten

Zo maak je het:

  • Vet de springvorm in en bekleed, in elk geval de bodem, met bakpapier.
  • Maal de kruidnoten fijn in een hakmolen/keukenmachine of sla ze fijn met een deegroller. Meng de fijngemalen kruidnoten met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk het aan met de onderkant van een lepel en zet vervolgens alvast in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe een 6 eetlepels sap van mandarijn (uit het blik) in een pannetje. Verwarm dit en laat de gelatine hierin oplossen.
  • Klop ondertussen de slagroom met de witte basterdsuiker lobbig. Meng de kwark met de mandarijntjes en de opgeloste gelatine. Spatel daar de slagroom doorheen en giet het mengsel dan op de bodem van kruidnoten. Zet de taart in de koelkast en laat het minimaal 4 uur opstijven.
  • Voor de garnering klop je de slagroom met de suiker stijf. Verdeel toefjes slagroom op de taart en zet in ieder toefje een partje mandarijn of een kruidnoot.

Geniet ervan! 

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Zin in een gezonde kwarktaart? Dan is deze met aardbeien misschien een goed idee!

Bewaar dit recept voor mandarijn kwarktaart met een bodem van kruidnootjes op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.