broodje warme beenham met honing- mosterdsaus | Foodaholic.nl

Broodje warme beenham met honing- mosterdsaus

Ik lunch eigenlijk nooit met een broodje warme beenham met honing- mosterdsaus, maar toen manlief en ik bezig waren met ideeën voor Foodaholic.nl besloten wij dit te gaan maken. Het is simpel, maar wel erg lekker! Het was voor mij in elk geval al erg lang geleden dat ik dit gegeten had.

broodje warme beenham met honing- mosterdsaus, | Foodaholic.nl

Broodje warme beenham met honing- mosterdsaus – Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

 • 500 gram beenham
 • 4 lekkere broodjes
 • 1 teentje knoflook
 • olijfolie om in te bakken
 • 1 el grove mosterd
 • 2 el honing
 • 150 ml kookroom
 • zout en peper

Zo maak je het:

 1. Verwarm je oven voor op 175 graden. Doe de beenham in een ovenschaal en bak de beenham ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Je rekent ongeveer 10 minuten per 100 gram vlees.
 2. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook circa 2 minuten. Voeg de mosterd, honing en de kookroom toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 5 minuten koken. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
 3. Snijd de beenham in plakjes/ stukjes en beleg de broodjes ermee. Schenk de honing- mosterdsaus eroverheen.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

broodje warme beenham met honing- mosterdsaus, | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Broodje warme beenham met honing- mosterdsaus | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.