Appelcrumble | Foodaholic.nl

Appelcrumble

Ik vind het zo lekker als het op deze koude dagen heerlijk naar appel met kaneel ruikt in huis. Als je deze appelcrumble in de oven zet ruikt je hele huis binnen no time hiernaar, heerlijk! Het is een lekker simpel dessert wat eigenlijk altijd heel goed smaakt, maar met deze gure dagen smaakt het nog net even iets lekkerder!

Voor 3 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 grote appels, wij gebruikten jonagold
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 4 theelepels kaneel
  • 140 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 100 gram boter

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes. Meng de appel met de kristalsuiker en 2 theelepels kaneel. Doe daarna de appel in een (niet al te grote) ovenschaal.
  3. Meng de bloem met de suiker en voeg de boter toe. Kneed dit totdat het samen een kruimelig deeg vormt. Doe de kruimels over de appels en bak het geheel zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Laat daarna iets afkoelen voordat je het serveert! (Het is namelijk echt heel warm!)

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*