Bramen kwarktaart

Bramen kwarktaart

Ja hoor! Het is weer tijd voor een kwarktaart. Deze keer met fruit uit dit seizoen namelijk bramen. Nick en ik vinden ze allebei erg lekker, dus zo kwam ik op het idee. Deze bramen kwarktaart met een bodem van Bastogne zou ik je echt aanrader om eens te proberen. 

 Hij is niet moeilijk om te maken. In principe is hij ook zo klaar, je moet alleen wel minimaal 4 uur wachten voordat hij goed opgestijfd is, maar dat heb ik er graag voor over. 

Ik vind het zelf het lekkerst om verse bramen te gebruiken voor deze kwarktaart. Ik gebruik daarnaast een springvorm van 24 cm. Je kan het ook een maatje kleiner gebruiken, dan wordt hij alleen wat hoger. Bij beide vormen haal je er 8-10 punten uit.

Bramen kwarktaart

Recipe by Daniëlle

Dit heb je nodig:

  • Voor de bodem:
  • 200 gram Bastogne koeken

  • 80 gram gesmolten roomboter

  • Voor de kwarklaag:
  • 500 gram magere kwark

  • 125 gram witte basterdsuiker

  • 250 milliliter slagroom 

  • 250 gram bramen 

  • 9 blaadjes gelatine 

  • Voor de topping:
  • 125 milliliter slagroom

  • 10 gram suiker

  • 10 bramen

Zo maak je het:

  • Vet de springvorm (24 cm) in en bekleed, in elk geval de bodem, met bakpapier.
  • Maal de Bastogne koeken fijn in een hakmolen/keukenmachine of sla ze fijn met een deegroller. Meng de fijngemalen Bastogne koeken met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk het aan met de onderkant van een lepel en zet vervolgens alvast in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water. Pureer de bramen met een staafmixer en verwarm in een pannetje. Laat de gelatine blaadjes hierin oplossen.
  • Klop ondertussen de slagroom met de witte basterdsuiker lobbig. Meng de kwark met de puree van de bramen. Spatel daar de slagroom doorheen en giet het mengsel dan op de bodem van Bastogne koek. Zet de taart in de koelkast en laat het minimaal 4 uur opstijven.
  • Voor de garnering klop je de slagroom met de suiker stijf. Verdeel toefjes slagroom op de taart en verdeel daarover wat bramen. 

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Bramen kwarktaart

Meer zin in een andere kwarktaart? Deze met stoofperen is ook erg lekker!

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.