Stoofperen kwarktaart | Foodaholic.nl

Stoofperen kwarktaart

Stoofperen passen perfect bij deze tijd van het jaar. Ik vind ze heerlijk en dacht dat ze vast ook lekker zouden zijn in een taart. Na wat recepten proberen ontstond deze stoofperen kwarktaart met een bodem van bastogne. 

Dit jaar zou ik eigenlijk een kerst high tea verzorgen, maar vanwege de situatie rondom “tante C.” gaat deze niet door. Aangezien ik er recepten voor had ontwikkeld wil ik die graag hier op de blog delen. Deze stoofperen kwarktaart was één van die recepten. 

Ik heb deze taart al een aantal keer voor familie gemaakt en iedere keer valt hij weer in de smaak. 

Stoofperen kwarktaart | Foodaholic.nl

Stoofperen kwarktaart – springvorm 24 centimeter

Dit heb je nodig:

  • Voor de bodem:
  • 200 gram Bastogne koeken

  • 80 gram gesmolten boter

  • Voor de kwark laag:
  • 500 gram magere naturel kwark

  • 125 gram witte basterdsuiker

  • 250 milliliter slagroom

  • 350 gram klaargemaakte stoofperen, uitgelekt

  • 9 blaadjes gelatine

  • Voor de topping:
  • 125 milliliter slagroom

  • 10 gram suiker

Zo maak je het:

  • Vet de springvorm in en bekleed, in elk geval de bodem, met bakpapier.
  • Maal de Bastogne koeken fijn in een hakmolen/keukenmachine of sla ze fijn met een deegroller. Meng de fijngemalen Bastogne koeken met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk het aan met de onderkant van een lepel en zet vervolgens alvast in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water. Pureer de stoofperen en verwarm in een pannetje. Laat de gelatine blaadjes hierin oplossen.
  • Klop ondertussen de slagroom met de witte basterdsuiker lobbig. Meng de kwark met de puree van de stoofperen. Spatel daar de slagroom doorheen en giet het mengsel dan op de bodem van Bastogne koek. Zet de taart in de koelkast en laat het minimaal 4 uur opstijven.
  • Voor de garnering klop je de slagroom met de suiker stijf. Verdeel toefjes slagroom op de taart.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Stoofperen kwarktaart | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.