Boterkoek met een bodem van speculaas | Foodaholic.nl

Boterkoek met een bodem van speculaas

Een tijdje terug plaatste ik een boterkoek met appel. Aangezien de mensen in mijn omgeving deze erg lekker vonden besloot ik deze keer een boterkoek met een bodem van speculaas te gaan bakken. Lekker bij een kopje thee, koffie of warme chocolademelk op een koude dag.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 250 gram witte basterd suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 75 gram boter
  • 150 gram speculaasjes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een springvorm van 24 centimeter in.
  3. Smelt de 75 gram boter in een pannetje en verkruimel de speculaasjes. Als de boter is gesmolten meng je de verkruimelde speculaasjes er doorheen. Doe het het mengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.
  4. Zeef de bloem en de basterdsuiker in een beslagkom. Voeg daar de vanillesuiker, het zout en de boter (in kleine stukjes) bij. Klop het ei los met de eetlepel melk en voeg de helft van het mengsel ook bij de massa.
  5. Kneed het met de hand of met een keukenmachine tot het een soepel deeg vormt. Druk het deeg in de springvorm.
  6. Bak de boterkoek op een rooster midden in de oven. Bak hem 15 minuten en besmeer hem dan met het eiermengsel. Dan bak je hem nogmaals 20 minuten totdat hij mooi goudbruin en gaar is.
  7. Laat hem zeker nog 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem eruit haalt. Aansnijden kan pas als de boterkoek volledig afgekoeld is.
  8. De boterkoek blijft in een luchtdichte trommel wel een paar dagen lekker.

Geniet ervan!

Boterkoek met een bodem van speculaas | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*