Mandarijnencake | Foodaholic.nl

Mandarijnencake

In deze tijd van het jaar zijn de mandarijnen zo lekker. Ik eet ze dan ook graag gewoon, in de yoghurt, maar ik besloot om er deze keer een mandarijnencake mee te maken. Hij is makkelijk te maken en lekker fris van smaak.

Voor een cake in een 20 cm springvorm

Dit heb je nodig:

  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 mandarijnen
  • snufje zout
  • Poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop met een mixer de boter met de suiker tot een luchtige créme.
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  4. Kloo de yoghurt, de speculaaskruiden en het snufje zout er doorheen.
  5. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe en klop tot een glad beslag.
  6. Vet de springvorm in en giet de helft van het beslag erin.
  7. Pel de mandarijnen en snijd de partjes doormidden. Verdeel over het beslag.
  8. Schenk de rest van het beslag erop.
  9. Bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een prikker om te checken of de cake gaar is. Als de prikker nog nat is bak de cake dan nog eens 5 minuten.
  10. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem serveert. Strooi er ala laatste nog wat poedersuiker overheen.

Geniet ervan!

Mandarijnencake | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*