Hartige banketletter | Foodaholic.nl

Hartige banketletter

Naast alle zoetigheden is het ook wel erg lekker om iets hartigs met Sinterklaasavond neer te zetten. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld saucijzenbroodjes of kaasbroodjes, maar een hartige banketletter past natuurlijk wel echt bij Sinterklaas. 

Voor de letter S

Dit heb je nodig:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 ui, gesnipperd
  • Zout en peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ei

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe het gehakt met de ui, de mosterd, de ketjap, zout, peper en de uitgeperste knoflook in een schaal. Kneed het totdat alles goed gemengd is.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  4. Leg het gehakt in de vorm van een worst aan 1 lange zijde van het bladerdeeg.
  5. Rol het gehakt in het bladerdeeg. Zorg dat de naad aan de onderkant van de rol zit.  Vorm de rol nu in de letter S. 
  6. Kluts een ei en smeer de banketletter hiermee in. 
  7. Bak de letter ongeveer 25 á 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Houd wel de letter in de gaten, want de ene oven gaat sneller dan de andere en je wil geen zwarte letter. 

Geniet ervan!

Hartige banketletter | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*