Borrelplank met vega droge worst | Foodaholic.nl

Borrelplank met vega droge worst

Zoals veel van jullie weten houd ik enorm van borrelplanken. Eerder schreef ik dan ook al een artikel over hoe ik mijn borrelplank samenstel. Het lijkt mij leuk om af en toe dan ook een fijne plank met jullie te delen en deze keer is het een borrelplank met vega droge worst. 

Droge worst 

Als ik samen met mijn man geniet van een borrelplank ligt er eigenlijk standaard wel een droge worst op. Toen ik dan ook werd gevraagd of ik een borrelplank wilde maken met de nieuwe vega droge worsten van Huls hoefde ik niet lang na te denken. Dat wilde ik wel. 

Huls heeft de eerste vega droge worst ontwikkeld van Nederland en deze zijn bij de PLUS supermarkten te koop. Het zijn sticks en ze zijn verkrijgbaar in 2 verschillende smaken: Chorizo en Mediterraans. De worsten zijn 100% plantaardig. Leuk dus als toevoeging op je vega borrelplank, maar ook erg lekker als snack voor bijvoorbeeld onderweg.

Mijn voorkeur van deze 2 vega droge worsten ging uit naar de chorizo. Deze vond ik het meest overeenkomen met de niet vega variant.  

Borrelplank met vega droge worst | Foodaholic.nl

De borrelplank

Samen met manlief ging ik aan de slag om een heerlijke borrelplank te maken. Wij genoten ervan terwijl wij samen gezellig naar een film keken. Echt een geniet momentje. Wat wij allemaal op de borrelplank met vega droge worst deden;

 • Vega sticks chorizo 
 • Vega sticks Mediteraans 
 • Belegen kaasblokjes 
 • Dadels gevuld met MonChou 
 • Rode druiven 
 • Komkommer schijfjes 
 • Grissini stokjes met Heks’nkaas 
 • Kaasstengels, ook erg lekker om zelf te maken! 
 • Rijstzoutjes 
 • Gevulde Peppadew pepertjes met roomkaas 
Borrelplank met vega droge worst | Foodaholic.nl

Al met al ligt er voor eenieder dus wel iets op om van te genieten! Zelf vind ik alles wat erop ligt heerlijk. De plank is in zijn geheel vegetarisch, maar niet veganistisch. Mocht je hem na willen maken dan moet je daar dus wel rekening mee houden als je veganistisch eet. 

Bewaar deze Borrelplank met vega droge worst op Pinterest:

Borrelplank met vega droge worst | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.