Hoe stel ik mijn favoriete borrelplank samen? | Foodaholic.nl

Hoe stel ik mijn favoriete borrelplank samen?

Borrelen, zodra er de gelegenheid is om lekker te borrelen pak ik die met beide handen aan. Ik vind het namelijk zo gezellig, samen eten, lekker drankje erbij en genieten maar. Maar hoe stel ik mijn favoriete borrelplank samen? 

Allereerst kies je de winkel uit waar je de spullen wil gaan halen. Bij de Zuivelhoeve in Ede hebben ze alles voor op je borrelplank, van plank tot al het lekkers voor erop. Hier ga ik dus graag heen. 

De goedlachse en vriendelijke eigenaar Xander, of één van de andere medewerkers, helpt je dan graag met het samenstellen van een plank. 

Xander heeft sinds 1 december 2018 de Zuivelhoeve in Ede overgenomen. Nadat hij in de horeca zat en vervolgens in loondienst begon het toch te kriebelen om weer iets met eten, goede producten en het gastheerschap te doen en ik kan je zeggen het is hem op zijn lijf geschreven. Hij zei zelf “De vent maakt de tent” en dat is hier zeker het geval. Dit brengt hij ook over op zijn winkelpersoneel. 

De Zuivelhoeve heeft inmiddels meer dan 60 winkels door heel Nederland, dus mocht je niet uit Ede komen zit er bij jou ook vast eentje in de buurt. 

Hoe stel ik mijn favoriete borrelplank samen? | Foodaholic.nl

Kaas

Ik begin zelf met de kazen. Dit mag van mij namelijk echt niet ontbreken op de borrelplank. Zelf vind ik het leuk om verschillende kazen, zoals van koemelk, geitenmelk en schapenmelk op mijn plank te hebben. Krijg je visite moet je misschien wel even bedenken of ze er allemaal van houden. 

Op mijn plank zie je nu een hele oude brokkelende geitenkaas liggen, een rode pesto kaas, een jong belegen boerenkaas, 3 maanden gerijpte Manchego (schapenkaas) en een blauwaderkaas uit Zuid Duitsland, de Montagnolo. 

Voor bij de oude brokkelende geitenkaas heb ik een dipje van rode port, die past daar erg goed bij. Dit is trouwens de favoriete combinatie van de eigenaar van de Zuivelhoeve in Ede. Daarnaast heb ik een dadel balsamico dipje voor bij de Manchego kaas. Heerlijk! De laatste combinatie voor bij de kaas was een stuk vijgenbrood voor bij de blauwaderkaas. Deze combinatie was echt fantastisch. Blauwaderkaas is best heftig, maar dat vijgenbrood maakt het wat zoeter waardoor de romige smaak van de kaas goed naar boven komt. Aanrader dus! 

Hoe stel ik mijn favoriete borrelplank samen? | Foodaholic.nl

Charcuterie

Oftewel… het vlees gedeelte. Op mijn plank zie je nu enkel een Franse worst met walnoot liggen, erg lekker! Je zou ook voor een fuet of een andere droge worst kunnen gaan. Een gedroogde ham doet het natuurlijk ook altijd erg goed. 

Naast een worst of een hammetje is het ook lekker om er een rillette of paté bij te doen. Iets smeerbaars is namelijk ook altijd goed om op je plank te hebben. Kijk hierin wat voor jou of eventueel jouw eters het lekkerst is. 

Hoe stel ik mijn favoriete borrelplank samen? | Foodaholic.nl

Wat er verder nog op kan:

Bij de kaas en het vlees is het sowieso lekker om er iets fris bij te doen. Ik leg er zelf vaak druiven bij. Combineert vooral met de kaas ook erg lekker. 

Olijven en nootjes vind ik zelf ook altijd erg lekker erbij. Ik vind het altijd erg lastig kiezen voor welke smaak olijven ik moet gaan, ze lijken mij allemaal lekker en dus ga ik vaak snel voor de knoflookvariant, maar deze keer ging ik voor de zoete olijven. Mijn man vond deze echt lekkerder, dus zeker het proberen waard! 

Qua nootjes heb ik het liefst een notenmix. Deze keer had ik de notenmix met macadamia noten. Altijd lekker! 

Brood en crackertjes mogen wat mij betreft ook niet ontbreken. Voor de crackertjes nam ik de heerlijke brushetta toast met rozemarijn en voor daarop natuurlijk brushetta spread. Dat blijft een goede combinatie. Het stokbrood wat ik had was een uienstokbrood. Mijn man en ik houden daar heel erg van. Je kan natuurlijk ook voor een gewone variant kiezen, mocht je niet van uien houden.

Als laatste liggen er nog wat losse dadels en gevulde Peppadew pepertjes tussen. Die vind ik zelf altijd erg lekker en snoep je er gewoon lekker bij. 

Alles wat je hier dus ziet liggen heb ik gehaald bij de Zuivelhoeve in Ede. Xander heeft mij geholpen met het combineren van de smaken. Mocht je zelf ook zin hebben in een borrelplank ga dan vooral even langs in de winkel of neem een kijkje in de webshop.

Ik ben benieuwd. Wat eet jij altijd graag van een borrelplank? Laat het mij vooral via social media even weten. 

Veel borrelplezier!

Liefs, Daniëlle

Voor de blogpost ‘Hoe stel ik mijn favoriete borrelplank samen?’ bevat producten die ik gekregen heb. Dit verandert niks aan mijn mening over deze producten. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.