Bladerdeeg hapjes met ham en kaas | Foodaholic.nl

Bladerdeeg hapjes met ham en kaas

Soms heb je zin in een hartig hapje, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan voor iets lekkers. Deze bladerdeeg hapjes heb je binnen no- time gemaakt nog even in de oven en dan kan je er al van gaan genieten. De hapjes zijn zowel koud als warm lekker dus als je er teveel hebt gemaakt, kan je de rest altijd nog een dag later opeten… (Als ze dat redden..)

Voor ongeveer 20 hapjes

Dit heb je nodig:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • een zakje geraspte jong belegen kaas
  • een doosje met hamblokjes of hamreepjes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden en haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
  2. Als de plakjes wat zachter zijn leg je er een strook geraspte kaas op. Dit mag best wel wat zijn! Vervolgens leg je daar een strook hamblokjes naast en rol je de plakjes bladerdeeg op tot een mooie rol.
  3. Snijd die rol vervolgens in reepjes. (ongeveer 5 reepjes per plakje) en zet ze op de bakplaat.
  4. Bak ze vervolgens mooi goudbruin in de oven. Dit duurt ongeveer 12 minuten, maar houd het in de gaten, want het kan per oven nogal eens verschillen!
  5. Als ze uit de oven komen zijn ze erg warm, dus pas op met de gesmolten kaas.

Geniet ervan! Bladerdeeg hapjes met ham en kaas | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*