Bladerdeeg hapjes met ham en kaas | Foodaholic.nl

Bladerdeeg hapjes met ham en kaas

Soms heb je zin in een hartig hapje, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan voordat je iets lekkers hebt. Deze bladerdeeg hapjes met ham en kaas heb je binnen no- time gemaakt. Als je ze gemaakt hebt hoeven ze alleen nog even in de oven en dan kan je er al van gaan genieten.

De hapjes zijn zowel koud als warm lekker dus als je er teveel hebt gemaakt, kan je de rest altijd nog een dag later opeten… (Als ze dat redden..). Zin in andere hapjes met bladerdeeg? Je kan natuurlijk ook altijd saucijzenbroodjes of kaasbroodjes maken.

Bladerdeeg hapjes met ham en kaas

Voor ongeveer 20 hapjes

Dit heb je nodig:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • een zakje geraspte jong belegen kaas
  • een doosje met hamblokjes of hamreepjes
  • 1 ei

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden en haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
  2. Als de plakjes wat zachter zijn leg je er een strook geraspte kaas op. Dit mag best wel wat zijn, als je maar een beetje over houdt voor erop.! Vervolgens leg je daar een strook hamblokjes naast en rol je de plakjes bladerdeeg op tot een mooie rol.
  3. Snijd die rol vervolgens in reepjes. (ongeveer 5 reepjes per plakje) en zet ze op de bakplaat. Klop het ei los en smeer de rolletjes in met het ei en bestrooi met wat geraspte kaas.
  4. Bak ze vervolgens mooi goudbruin in de oven. Dit duurt ongeveer 12 minuten, maar houd het in de gaten, want het kan per oven nogal eens verschillen!
  5. Als ze uit de oven komen zijn ze erg warm, dus pas op met de gesmolten kaas.

Bladerdeeg hapjes met ham en kaas | Foodaholic.nl

Geniet ervan! 

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Deel dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.