Zelfgemaakte chocolade bakjes met aardbeien en slagroom | Foodaholic.nl

Zelfgemaakte chocolade bakjes met aardbeien en slagroom

Via pinterest kwamen wij deze afbeelding tegen.Toen wij deze afbeelding zagen dachten wij, dat moeten wij gaan uitproberen!

chocoladebakjes

En ondanks dat het vrij lang duurde voordat wij ervan konden smullen (tijd van opstijven), hebben wij er enorm van genoten!
Het oogt door het zelfgemaakte bakje gelijk erg feestelijk.

Dit heb je nodig:

 • 5 ballonnen
 • 2 pure chocoladerepen (normale grote)
 • 2 witte chocoladerepen (normaal)
 • Doosje aardbeien
 • 250 ml slagroom + 2 eetlepels suiker

Zo maak je het:

 1. Blaas de ballonnen op tot kleine ballonnetjes. Zet ze vervolgens met het knoopje naar beneden in een kopje.
 2. Smelt eerst de pure chocolade au- bain- marie (of in de magnetron) en giet dit over de ballonnen. Dit gaat het makkelijkst met een lepel.
 3. Smelt ook de witte chocolade. Giet de gesmolten witte chocolade over de pure chocolade die al op de ballonnen zit. Dit vormt dan een leuk motiefje. Het is niet erg als er pieken aankomen, dat geeft juist een speels effect.
 4. Laat de bakjes hard worden! Dit gaat het snelst in de vriezer of koelkast! (Ongeveer 2 uur) Het kan ook gewoon in de kamer, maar dat duurt dan wel wat langer..
 5. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Klop de slagroom net wat suiker stijf in een kom.
 6. Pak als de chocolade bakjes hard geworden zijn de ballonnen uit de kopjes. Prik de ballon kapot en trek hem voorzichtig los van het chocoladebakje! Als de chocolade nog te zacht is kan het zijn dat het bakje wat scheurt…
 7. Vul het bakje met aardbeien en wat slagroom en dan… Smullen maar!!

Zelfgemaakte chocolade bakjes met aardbeien en slagroom | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.