Appelflappen | Foodaholic.nl

Appelflappen

Appelflappen zijn altijd lekker, althans dat vind ik. Als je ze maakt ruikt ook gelijk het hele huis lekker. Eerder maakte ik al eens de Speculaas appelflappen, maar de normale variant had ik nog niet online staan. 

dit heb je nodig: 

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 4 grote appels, ik gebruikte goudreinet 
  • 1 eetlepel kaneel 
  • 2 eetlepels kristalsuiker  + extra om te bestrooien 
  • 1 ei, geklutst 

zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Meng de appel met de kristalsuiker en de kaneel.
  • Leg op ieder plakje bladerdeeg een flinke schep van het appelmengsel. Vouw het plakje bladerdeeg dubbel en smeer de randen in met ei. Druk de randen dicht met een vork. Herhaal dit bij alle plakjes bladerdeeg.
  • Smeer de bovenkant van de flap in met ei en bestrooi met wat kristalsuiker. 
  • Bak de appelflappen in 15 á 20 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven. 

Geniet ervan! 

Liefs, Daniëlle

Appelflappen | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.