Perencrumble

Perencrumble

Wat is het frisjes buiten he? Ik vind het dan zo lekker om op de bank te kruipen met een lekker kopje thee, een goed boek en een dekentje en dat terwijl het hele huis naar een heerlijk baksel ruikt. Deze perencrumble geeft een heerlijke warme geur af van peer en kaneel. Heerlijk!

Eerder maakte ik al eens een appelcrumble en ook een zomerse aardbeiencrumble stond al eens online. Het ideale van een crumble vind ik is dat je het als ontbijt, tussendoortje en als toetje kan eten. Bij het ontbijt een klein stukje met lekker veel kwark en rozijnen, tussendoor & als toetje lekker met een dot slagroom.

Het recept is voor 2 grote schaaltjes.

Dit heb je nodig:

 • 2 grote peren
 • 75 gram suiker + nog 2 eetlepels suiker
 • 4 theelepels kaneel
 • 140 gram bloem
 • 100 gram roomboter

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes. Meng de peer met de kaneel en met de 2 eetlepels suiker.
 3. Doe het perenmengsel nu in 2 kleine ovenschaaltjes.
 4. Meng de bloem met de suiker en voeg de boter toe. Kneed dit totdat het samen een kruimelig deeg vormt. Ik liet de kruimels heel fijn, maar je kan er ook voor kiezen om ze iets grover te maken.
 5. Doe de kruimels op het perenmengsel in de ovenschaaltjes.
 6. Bak de crumble ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hem daarna wel iets afkoelen, want hij is heel erg warm!

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.