Warme chocolademelk met speculaaskruiden en kruidnoten | Foodaholic.nl

Warme chocolademelk met speculaaskruiden en kruidnoten

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik moet toch bekennen dat ik dit jaar erg moet wennen aan de koud. Nu het dus wat kouder is vind ik een goede mok warme chocolademelk wel erg lekker. Ik heb natuurlijk al een Nutella variant online staan, maar deze variant van warme chocolademelk met speculaaskruiden en kruidnoten is ook echt een verwennerij.

Warme chocolademelk met speculaaskruiden en kruidnoten – 1 mok

Dit heb je nodig:

 • 220 milliliter melk
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 theelepel speculaaskruiden
 • 6 kruidnoten
 • 1 1/2 theelepel cacaopoeder
 • 125 milliliter slagroom + 1 eetlepel suiker

Zo maak je het:

 1. Meng de speculaaskruiden met de cacaopoeder en de eetlepel suiker.
 2. Verwarm de melk totdat het begint te koken. Zet het vuur laag en voeg de kruidenmix toe. Roer goed totdat alles is opgenomen.
 3. Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf.
 4. Schenk de chocolademelk in een grote mok en verdeel een beetje slagroom erop.
 5. Verkruimel de kruidnoten en strooi deze over de slagroom.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Warme chocolademelk met speculaaskruiden en kruidnoten | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.