Ik vind het heerlijk om af en toe een nachtje weg te gaan in eigen land. Dit keer ging ik gezellig met mijn moeder naar het van der Valk hotel in Tilburg. Wij hadden namelijk een High tea bij de Keuken van Leer gereserveerd en zo waren we al aardig in de buurt.
Arrangement
Voor van der Valk Tilburg boekten wij een arrangement waar een 3-gangen diner bij in zat, speeltegoed voor het Jack’s casino wat bij het hotel in zit en natuurlijk de overnachting en het ontbijt.
Wij kwamen aan op een erg regenachtige dag. Niet heel erg, want dan doe je juist wel lekker rustig aan. We besloten eerst lekker een kopje thee te gaan drinken in de bar en daarna liepen wij even naar het casino. Dat was van korte duur. Ik hou al niet zo van gokken en hier waren alle apparaten in beslag of er lag een briefje bij om te laten zien dat hij bezet was. Haha… dit was niet helemaal mijn ding dus…
De kamer
Bij het inchecken kregen wij een gratis kamer upgrade. Wij verbleven nu in een Deluxe kamer. De kamers vond ik erg leuk ingericht. Een muurschildering van iets uit de stad en de deuren naar de badkamer vond ik ook erg grappig met al die spiegels. Als ik in een hotel ben vind ik het altijd heerlijk als er een bad is, maar soms valt het bad dan weleens tegen. Gelukkig was dat hier niet het geval. In deze kamer was een bubbelbad en daar heb ik heerlijk gebruik van gemaakt.
Tijdens een rondje door het hotel hebben wij ook nog even bij de fitness en het zwembad gekeken. De volgende keer mijn sportkleding maar meenemen. Het is niet groot, maar voor een basis work-out kan je er prima terecht.
Het eten
’s Avonds gingen wij genieten van het 3 gangen diner. Je krijgt een keuze menu, maar ook daar staat naar mijn mening voor iedereen wel iets op. Ik nam als voorgerecht carpaccio, als hoofdgerecht zalmfilet en als nagerecht een dame blanche. Allemaal erg lekker. Het nagerecht had ik niet helemaal op, want dat was net wat te veel. Bij de zalmfilet werden 3 kleuren bloemkool geserveerd en een vanillesaus. Erg lekker!
Mijn moeder had vooraf groentesoep, als hoofdgerecht een schnitzel en als nagerecht panna cotta van ananas, mango en passievrucht. Ook dat was allemaal goed. Wij kregen er friet en boontjes bij. Wij hebben zeker 2 uur aan tafel gezeten, heerlijk vind ik het als er de tijd wordt genomen en ik niet hoef te haasten met eten.
Het ontbijt
Na een nacht lekker te hebben geslapen was het tijd voor het ontbijt. Wij hadden ’s middags natuurlijk een high tea op het programma staan waardoor wij niet heel uitgebreid hebben ontbeten.
Ik had zelf een bakje kwark met muesli en vers fruit, een sneetje smeltbrood met kipfilet en komkommer en een plakje suikerbrood. Bij het ontbijt is er veel keuze. Van warm tot koud en van gezond tot even lekker zondigen.
Al met al was het een heerlijke nacht bij van der Valk Tilburg en was ik gewoon erg enthousiast dat ik besloot om er een blog over te schrijven.
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.
Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!