Frittata met geitenkaas, chorizo, champignons en zoete aardappel | Foodaholic.nl

Frittata met geitenkaas, chorizo, champignons en zoete aardappel

Een tijdje terug kwam er iemand lunchen en dat vind ik altijd erg leuk. Ik besloot een tomatensoep te maken, een simpele salade en deze frittata met geitenkaas, chorizo, champignons en zoete aardappel. Het was een probeersel, maar hij pakte erg goed uit. Ik was dan ook blij dat ik hem op de foto had gezet zodat ik hem wel gelijk met jullie kon delen.

Ik vind zelf deze combinatie erg lekker, maar als je niet van geitenkaas houdt zou je deze ook door feta of mozzarella kunnen vervangen.

De tortilla is dus heerlijk als lunch en wat ik er ideaal aan vind is dat hij koud ook erg lekker is. Net zoals bijvoorbeeld een quiche. Ik stop hem dus graag in mijn lunchtrommel samen met een simpele salade.

Frittata met geitenkaas, chorizo, champignons en zoete aardappel
Frittata met geitenkaas, chorizo, champignons en zoete aardappel | Foodaholic.nl

dit heb je nodig:

  • 6 eieren

  • 50 gram zachte geitenkaas

  • 300 gram zoete aardappel

  • 250 gram champignons

  • 100 gram chorizo

  • 1 eetlepels olijfolie

  • 60 milliliter amandelmelk

  • zout naar smaak

  • 3 sjalotjes

  • Italiaanse kruiden

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Verwarm een pan met water en zout en kook de aardappel 5 minuten. Giet daarna af.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in partjes. Haal de schil van de sjalotjes en snijd deze in ringen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak de champignons en de sjalotjes samen met de italiaanse kruiden naar smaak.
  • Snijd de chorizo ondertussen in blokjes en verkruimel de geitenkaas.
  • Breek de eieren in een kom en kluts het samen met de amandelmelk. Doe de gebakken champignons, de sjalotjes, de zoete aardappel en de chorizo in een met bakpapier beklede of ingevette taartvorm. Giet het eimengsel erover en verdeel de verkruimelde geitenkaas over het mengsel.
  • Bak de frittata ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna nog even lekker de grill-stand aan voor ongeveer 5 minuten.

Geniet ervan!

Frittata met geitenkaas, chorizo, champignons en zoete aardappel | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*