Tomatensoep | Foodaholic.nl

Tomatensoep

Tomatensoep is ėėn van mijn favoriete soepen. Er zijn veel verschillende varianten; Chinese tomatensoep, tomaten-groentesoep, Italiaanse tomatensoep.

Het recept van vandaag komt uit de familie en betreft een licht pittige variant.

Dit heb je nodig:

  • 750 gram tomaten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 liter runderbouillon
  • ketjap
  • zout
  • cayennepeper

Zo maak je het:

  1. Was de tomaten, schil de uien en pel de knoflook. Snijd de tomaten, uien en knoflook in vieren. Doe vervolgens het geheel in een braadpan of pan met dikke bodem.
  2. Laat het geheel pruttelen tot het een “papje” wordt.
  3. Zet ondertussen in een andere pan de runderbouillon op. Je kan kiezen om zelf runderbouillon te maken, maar je kan ook gebruik maken van bouillonblokjes of potten bouillon.
  4. Wanneer de bouillon goed warm is, de pannen samenvoegen en een scheutje cayennepeper, ketjap en een snufje zout toevoegen.
  5. Laat het 2 uur op staan.
  6. Maak het geheel met de staafmixer glad. Doe het vervolgens door de zeef, zodat er geen pitjes meer in zitten.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*