Toetje met perzik, cake en mascarpone

Ik zie in mijn statistieken terug dat jullie net als mij gek zijn op toetjes. In een restaurant zal ik het overigens een dessert noemen, maar thuis zijn het voor mij toch echt toetjes. Naast het toetje met warme appel en het toetje met frambozen vond ik het wel tijd voor een toetje met perzik, cake en mascarpone.

De perziken zijn in deze tijd van het jaar lekker zoet, maar zijn er even geen perziken dan kan je ook gewoon die op siroop uit blik gebruiken. Serveer het toetje in leuke glazen potjes. Ik kocht deze bij de Søstrene Grene.

Zoals je ziet zit het bij mij niet allemaal super netjes in het potje. Ik vind dat, dat bij dit toetje ook niet hoeft. Het heeft juist wel wat dat je de verschillende lagen ziet, maar dat ze er niet perfect en glad in zitten. Binnenkort ga ik ook met grote trifle”s aan de slag. Ben nu al benieuwd hoe die eruit gaan zien.

Toetje met perzik, cake en mascarpone

Details

Aantal

2 toetjes

Tijd:

15 minuten

Moeilijk?

Gemakkelijk

dit heb je nodig:

  • 135 milliliter slagroom

  • 4 plakken cake

  • 100 gram mascarpone

  • 2 perziken

  • nougatine

  • 2 zakjes vanillesuiker

zo maak je het:

  • Pak het glazen potje en snijd de plakken cake in de vorm van het potje. Schil de perziken en snijd deze in partjes.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en meng de mascarpone er doorheen.
  • Leg een plakje cake in het glaasje en doe daar een schep van het mascarpone mengsel op. Leg daar wat schijfjes perzik bovenop en strooi er wat nougatine over.
  • Herhaal dat met nog een laag.

Geniet ervan!

Toetje met perzik, cake en mascarpone | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.