Toetje met perzik, cake en mascarpone

Ik zie in mijn statistieken terug dat jullie net als mij gek zijn op toetjes. In een restaurant zal ik het overigens een dessert noemen, maar thuis zijn het voor mij toch echt toetjes. Naast het toetje met warme appel en het toetje met frambozen vond ik het wel tijd voor een toetje met perzik, cake en mascarpone.

De perziken zijn in deze tijd van het jaar lekker zoet, maar zijn er even geen perziken dan kan je ook gewoon die op siroop uit blik gebruiken. Serveer het toetje in leuke glazen potjes. Ik kocht deze bij de Søstrene Grene.

Zoals je ziet zit het bij mij niet allemaal super netjes in het potje. Ik vind dat, dat bij dit toetje ook niet hoeft. Het heeft juist wel wat dat je de verschillende lagen ziet, maar dat ze er niet perfect en glad in zitten. Binnenkort ga ik ook met grote trifle”s aan de slag. Ben nu al benieuwd hoe die eruit gaan zien.

Toetje met perzik, cake en mascarpone

dit heb je nodig:

  • 135 milliliter slagroom

  • 4 plakken cake

  • 100 gram mascarpone

  • 2 perziken

  • nougatine

  • 2 zakjes vanillesuiker

zo maak je het:

  • Pak het glazen potje en snijd de plakken cake in de vorm van het potje. Schil de perziken en snijd deze in partjes.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en meng de mascarpone er doorheen.
  • Leg een plakje cake in het glaasje en doe daar een schep van het mascarpone mengsel op. Leg daar wat schijfjes perzik bovenop en strooi er wat nougatine over.
  • Herhaal dat met nog een laag.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Toetje met perzik, cake en mascarpone | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.