Krieltjessalade met spekjes | Foodaholic.nl

Krieltjessalade met spekjes

Als bijgerecht in de zomer vinden wij aardappelsalade altijd heel lekker. Deze keer besloot ik om eens krieltjessalade met spekjes te maken. Wij aten hierbij een lekker stukje vlees en wat groenten, maar een stukje vis of alleen wat groenten smaakt er ook prima bij.

Deze krieltjessalade met spekjes is ook heerlijk om te serveren bij een buffetje of met mooi weer bij een barbecue. Je hebt hem zo gemaakt, dus dat is dan natuurlijk ook heel fijn.

Daarnaast is het overgebleven restje (als je al een restje hebt) heel lekker om als lunch mee te nemen. Je moet hem dan wel even koel bewaren.

Krieltjessalade met spekjes

Voor 4 personen

dit heb je nodig:

  • 450 gram krieltjes

  • 250 gram spekjes

  • 200 gram gemengde cherrytomaatjes

  • zout

  • rucola naar smaak

  • Dressing:
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel witte wijnazijn

  • 1,5 eetlepels fijngehakte basilicum

  • 1,5 eetlepels fijngehakte peterselie

zo maak je het:

  • Schil de krieltjes. Kook ze in een pan water met zout in ongeveer 5 minuten gaar. Giet ze af en laat ze daarna wat afkoelen.
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de spekjes knapperig. Boter of olie toevoegen hoeft niet. Doe ze op een bordje met keukenpapier.
  • Was de tomaatjes en halveer ze. Meng de mayonaise met de yoghurt, de witte wijnazijn en de kruiden.
  • Doe wat rucola samen met de aardappeltjes, tomaatjes en de dressing in een kom en schep alles goed door elkaar. Serveer hem lauwwarm of volledig afgekoeld.

Geniet ervan!

Krieltjessalade met spekjes  | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*