Toetje met warme appel en bastognekoek | Foodaholic.nl

Toetje met warme appel en bastognekoek

Toen wij dit toetje met warme appel en bastognekoek tegen kwamen in een tijdschrift, dachten we gelijk: “Deze gaan we ook eens maken!”. De combinatie van warme appel met de koude vla en yoghurt en de heerlijke bastogne klonk erg aantrekkelijk. Na het proeven blijkt dat dit een blijvertje is. Zeker het proberen waard.

Voor 2 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 1 appel
  • 250 ml vanilleyorghurt
  • 250 ml vanillevla
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 el roomboter
  • 4 bastognekoeken

Zo maak je het:

  1. Schil de appel en snijd deze is stukjes. Bak de appel in de roomboter tot deze warm en zachter is. Voeg de kaneel toe en roer het goed door elkaar.
  2. Verdeel de appel over 2 glaasjes en giet tegelijkertijd de yoghurt en vla in de glaasjes.
  3. Verkruimel als laatst de bastognekoeken en verdeel de kruimels over de glaasjes.
  4. Tip: steek je lepel helemaal tot onderaan het glas en haal hem dan naar boven. Zo heb je alle smaken in één keer in je mond.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.