Etentje organiseren: wat kun je vooraf allemaal regelen?

Voor familieleden, vrienden of collega’s: het is leuk om af en toe uit te pakken met een etentje thuis. Nodig gezellige gasten uit, ga los in de keuken en kleed de tafel gezellig aan! Op het moment zelf wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk aan tafel kunnen zitten: daarom is een goede voorbereiding zo belangrijk. Wat kun je vooraf allemaal al regelen? Lees snel verder: hier kun je aan denken!

Drinken in huis halen

Bij een etentje draait het natuurlijk om het eten, maar denk vooral ook aan het drinken! Vaak realiseren we ons pas vrij laat dat we ook lekkere drankjes willen serveren – zaak dus om hier tijdig mee te beginnen. Bepaal allereerst wat je wilt serveren bij het eten. Wijn is een gebruikelijke keuze, maar je kunt ook denken aan bier of fris. Ga je voor wijn? Je kunt eenvoudig wijn bestellen, zodat je niet zelf met de zware flessen hoeft te sjouwen van de supermarkt naar huis. Ideaal als je verschillende flessen wilt inslaan! Je kunt voor een specifieke druif kiezen, zo valt Chardonnay wijn altijd goed in de smaak. Een proeverijtje is tevens een optie, waarbij je afwisselt met verschillende soorten wijnen. Op die manier kun je bij elke gang een bijpassende wijn serveren! > leuke én goede tip!!!

Slimme gerechten voor een etentje

Het is natuurlijk de kunst om wijn en spijs te combineren bij het etentje. Je kunt vooraf opzoeken welke gerechten goed samengaan met bepaalde wijnsoorten, of juist andersom. Zo kun je alles op elkaar afstemmen. Denk er verder aan om een slim gerecht te kiezen, passend bij een etentje. Een ovengerecht is bijvoorbeeld een geliefde keuze: dit kun je vooraf al grotendeels bereiden, zodat je op de avond zelf niet steeds in de keuken hoeft te staan. Kies verder voor robuuste ingrediënten, die er smakelijk uit blijven zien, ook als je ze even laat staan. Sla verwelkt bijvoorbeeld al gauw als je het vooraf klaarmaakt, maar je kunt salades ook maken met venkel of andere stevige groenten.

Tafel gezellig aankleden

De hoofdrol van een diner gaat uit naar het eten en drinken. Daarnaast is het belangrijk om de tafel netjes aan te kleden! Je kunt voor een eenvoudige styling gaan of juist helemaal uitpakken. Plaats een mooi tafelkleed of een tafelloper als basis op de tafel. Kies voor je mooiste serviesgoed en je netste bestek. Wijn serveer je in chique wijnglazen en verder zet je waterglazen en een karaf op tafel. Maak de look af met een bloemetje of een plantje, evenals mooie kaarsen.

Gasten tijdig uitnodigen

Als je het plan hebt om een grote groep mensen uit te nodigen voor het feestje, is het verstandig om dit tijdig te doen: zo zijn de agenda’s mogelijkerwijs nog leeg. Op die manier heeft iedereen tijd om bij het gezellige etentje aanwezig te kunnen zijn!

Deze blogpost bevat een samenwerking. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.