Bokkepootjestaart

Bokkepootjestaart

Vandaag ben ik, Jolanda, jarig. Al jaren loop ik met het idee rond om eens bokkepootjestaart te maken. Gister heb ik het gemaakt, maar ik wilde het natuurlijk eerst proeven voordat ik er een blog over schreef. Bij de eerste hap die ik nam, kwam ik er direct achter dat dit wel eens één van mijn favoriete taarten kon worden. Na een aantal happen, kwam ik tot de conclusie dat dit mijn favoriete taart is. Natuurlijk deel ik dit lekkere recept met jullie!


Bokkepootjestaart – 8 á 10 punten

Dit heb je nodig:

  • 1 cake of 1 kant-en-klare taartbodem van cake
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 500 milliliter slagroom
  • 2 pakken bokkepootjes
  • 250 milliliter vanillevla

Zo maak je het:

  1. Snijd de cake in plakjes en verdeel deze over de bodem van een springvorm. Klop de slagroom, samen met de vanillesuiker en slagroomversteviger, stijf.
  2. Smeer de helft van de slagroom over de cake. Halveer de bokkepootjes en maak een laag over de slagroom. Smeer vervolgens weer een laag slagroom over de gehalveerde bokkepootjes. Verdeel de overige bokkepootjes over de slagroom. Zorg dat je ongeveer 5 stuks (10 halve) overhoudt.
  3. Meng de vanillevla met de overgebleven slagroom en verdeel dit over de bovenste laag bokkepootjes. Verkruimel als laatste de overgebleven bokkepootjes en strooi dit over de taart.
  4. Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast, zodat hij goed kan opstijven

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.