Bokkepootjestaart

Bokkepootjestaart

Vandaag ben ik, Jolanda, jarig. Al jaren loop ik met het idee rond om eens bokkepootjetaart te maken. Gister heb ik het gemaakt, maar ik wilde het natuurlijk eerst proeven voordat ik er een blog over schreef. Bij de eerste hap die ik nam, kwam ik er direct achter dat dit wel eens één van mijn favoriete taarten kon worden. Na een aantal happen, kwam ik tot de conclusie dat dit mijn favoriete taart is. Natuurlijk deel ik dit lekkere recept met jullie!

Dit heb je nodig:

  • 1 cake (ik heb voor een taartbodem van cake gekozen)
  • 2 bekers slagroom (250 ml per beker)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 2 pakken bokkepootjes
  • 250 ml vanillevla
  • mixer
  • springvorm

Zo maak je het:

  1. Snijd de cake in plakjes en verdeel deze over de bodem van een springvorm.
  2. Klop de slagroom, samen met de vanillesuiker en slagroomversteviger, stijf.
  3. Smeer de helft van de slagroom over de cake.
  4. Halveer de bokkepootjes en maak een laag over de slagroom. Smeer vervolgens weer een laag slagroom over de gehalveerde bokkepootjes. Verdeel de overige bokkepootjes over de slagroom. Zorg dat je ongeveer 5 stuks (10 halve) overhoudt.
  5. Meng de vanillevla met de overgebleven slagroom en verdeel dit over de bovenste laag bokkepootjes.
  6. Verkruimel als laatste de overgebleven bokkepootjes en strooi dit over de taart.
    Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast, zodat hij goed kan opstijven.

Geniet ervan!

Bokkepootjestaart | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

5 Comments

  1. Hmmm, lijkt mij heerlijk!

  2. Oh myyyy, ziet er héérlijk uit!

  3. greet

    het is al een oud recept en ik gebruik advocaat in plaats van vla

  4. Anna

    Hoi,

    leuke blog hebben jullie.. 😉
    En deze taart ziet er ook erg lekker uit.. 🙂 Ook leuk om te varieren met een bokkenpootjes taart. Ik maak hem zelf met 3 eetlepels advocaat ( deze doe ik door de slagroom heen) en met gele room..
    En die taart is als eerste op als we een verjaardag hebben! 😉

    Groetjes Anna

    • Foodaholic

      Hi Anna,
      Bedankt voor je leuke berichtje! Goede tip om de advocaat door de slagroom te doen.. We zullen het eens proberen =)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*