Plaattaart met kipshoarma en champignons | Foodaholic.nl

Plaattaart met kipshoarma en champignons

Een plaattaart is een hele gemakkelijke maaltijd. Je kan hem beleggen met wat je lekker vindt en zo kan je er dus veel mee variëren. Zo maakte ik eerder al eens de kleine plaattaartjes met geitenkaas, serranoham en blauwe bessen.

Wij belegden hem deze keer onder andere met kipshoarma en champignons. Het was een erg lekkere combinatie en dus wil ik hem natuurlijk graag met jullie delen.

Voor deze plaattaart maakte ik gebruik van een rol vers bladerdeeg van Tante Fanny. Deze ligt in de koeling bij verschillende supermarkten.

Dit heb je nodig:

  • een rol vers bladerdeeg
  • 2 eetlepels knoflooksaus
  • shoarmakruiden
  • 200 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel ketjap
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 grote rode ui, in halve ringen gesneden
  • geraspte jonge kaas
  • Boter of olie om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kruid de kip met de shoarmakruiden en de ketjap. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de kip gaar.
  3. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer het in met de knoflooksaus.
  4. Verdeel daar vervolgens de champignons, rode ui en de kip overheen.
  5. Bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 á 25 minuten.
  7. Serveer met eventueel wat rucola.

Geniet ervan!

Maak jij weleens een plaattaart? 

Plaattaart met kipshoarma en champignons | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.[wysija_form id=”2″]

image_printPrint

3 Comments

  1. AJKRJHNo Gravatar

    Ik ben dit nu ah maken en zie dat het vlees ook nog eerst gebakken moet worden. Dat hoeft toch eigenlijk niet in de oven voor zeker twintig minuten wordt het toch ook gaar?

    • DaniëlleNo Gravatar

      Wat leuk dat je hem gaat maken. Hopelijk heeft hij gesmaakt? Ik bak hem zelf altijd eerst aan, omdat ik zeker wil weten dat hij gaar is. De kip hoeft inderdaad nog niet helemaal gaar te zijn voordat je hem in de oven doet.

      • AJKRJHNo Gravatar

        De smaak was super lekker ik had het vlees er gewoon rauw bovenop gedaan. Ik had bladerdeeg van Tante Fanny maar vond de bodem nog erg zacht ik denk dat dat door het vlees kwam doordat het dus rauw was kwam het vet nog los door de warmte . Het was zeker voor herhaling vatbaar . En doe volgende x wel eerst het vlees iets bakken. Super receptje dus. Xxx

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*