Erwtensoep

Het fijne aan januari vind ik altijd dat je na de feestdagen vaak weer even lekker gewoon eet. Eén van de eerste dingen die wij begin januari aten was erwtensoep. Ik kan er niet altijd even goed tegen, maar dat betekent niet dat ik er niet van kan genieten. Helemaal van een huisgemaakte kom erwtensoep bij koud weer word ik blij. Nu komen er weer wat frissere dagen aan, dus waarschijnlijk ga ik wel weer een pan vol maken. Dat is ideaal, want de erwtensoep kan je gewoon invriezen.

Bij de soep is het lekker om roggebrood met wat katenspek te eten, maar dat hoeft natuurlijk niet, want de erwtensoep op zich voelt al goed genoeg!

Ik maakte voor mijn recept gebruik van spekjes en rookworst. Mocht je vegetarisch zijn kan je dit ook prima weglaten. Dan blijft de soep ook nog heerlijk om te eten!

Aantal: voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • anderhalve liter water
  • 1 eetlepel zout
  • 300 gram spliterwten
  • 3 speklapjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 knolselderij
  • 2 preien
  • 1 winterwortel
  • 1 rookworst ( ik gebruikte die van Hema)
  • Zout en peper

Zo maak je het:

  1. Breng in een grote pan de het water met het zout, het laurierblaadje, de spliterwten en de speklapjes aan de kook. Laat dit ongeveer 40 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  2. Snijd ondertussen de knolselderij, de preien en de winterwortel in stukjes. Snijd ook de rookworst in plakjes en voeg alles na die 40 minuten toe in de pan en laat het nog een half uur mee koken. Vergeet niet regelmatig te roeren, want het koekt gemakkelijk aan.
  3. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper en dan is je erwtensoep klaar.

Geniet ervan! 

Erwtensoep | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.[wysija_form id=”2″]

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*