Mijn favorieten #1 | Foodaholic.nl

Mijn favorieten #1

Tijd voor een nieuwe rubriek op de blog, namelijk Mijn favorieten en aangezien dit de eerste is, is het mijn favorieten #1 geworden. Ik vertel je iedere 2 weken mijn favorieten van die periode. Leuk als je meeleest.

Eten

Kookboek Karsu 

Allereerst wil ik dit kookboek even onder je aandacht brengen. Een kookboek met 75 Turkse recepten. Karsu gaat door een intens verdrietige tijd. Ze verloor veel familieleden tijdens de aardbeving. Familieleden die ook meewerkten aan dit kookboek. Wanneer je dit boek voor 7 maart als pre-order besteld gaat 100% van de winst naar de slachtoffers van deze aardbeving. 

Bonbons Madaq 

Voor Valentijnsdag werd er een heerlijk pakketje door Madaq chocolatier bezorgd. Bonbons in bijzondere smaken en ook nog eens erg mooi. Ik had echt 2 favorieten namelijk de Piedmont Hazelnut en de Black Salt Isigny Caramel.

Restaurant de Hof in Renswoude

Naar dit restaurant ga ik altijd graag. Helemaal sinds ze verbouwd zijn, daarvoor was het eten erg goed, maar de sfeer een beetje oubollig. Nu is het naast dat het eter er nog steeds heerlijk is ook erg mooi ingericht. Deze keer ging ik er lunchen met mijn zus. Ik ging voor een sandwich carpaccio, super lekker!

Om aan te doen

Ganni mutsen

Wie mij volgt op Instagram heeft dit item vast voorbij zien komen, want afgelopen weken had ik de mutsen van Ganni veel op. Ja.. ze zijn wat duurder, maar echt.. dat merk je ook! Er zit een goede vulling in, waardoor ze echt heel warm zijn. Ik heb zelf de roze, grijze en zwarte, maar gok dat ik er volgende winter weer een nieuwe kleur bij koop.

Pet van Iro

Eerder droeg ik eigenlijk nooit een pet en vond ik dat ook verschrikkelijk, maar sinds ik deze pet van Iro heb draag ik hem ook graag. Daarnaast merk ik dat het vaak ook erg fijn is voor mijn ogen aangezien er op die manier geen direct licht in mijn ogen kan komen.

Om te lezen

Nieuwe blogpost voor Wehkamp

Ja, zo leuk! Mijn tweede blog voor Wehkamp staat online. Ik deze blog neem ik je mee in mijn ochtendroutine . Wat doe ik ‘s morgens om de dag lekker te starten? Een ontbijt en warme douche mogen niet ontbreken, maar daarnaast doe ik nog een aantal dingen. Je leest het allemaal in die blog.

Mijn favorieten #1  | Foodaholic.nl

Boek: Daar waar de rivierkreeften zingen

Ik las al een aantal keer hele positieve reacties over dit boek. Ik was er alleen een keer in begonnen en kwam toen niet echt door het eerste hoofdstuk. Toch besloot ik het nog een keer te proberen en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Een prachtig ontroerend verhaal over een meisje wat in het moeras leeft. Inmiddels heb ik de film ook gezien op Netflix, maar het boek vond ik echt veel mooier.

Boek: De boekhandelaar van Dachau

Zelf lees ik regelmatig boeken over de Tweede Wereldoorlog. Ook dit boek gaat over die tijd en bezorgde mij regelmatig kippenvel en tranen in mijn ogen. Echt een boek wat eigenlijk iedereen zou moeten lezen. Heel ontroerend, maar ook met een duidelijke boodschap.

Om te kijken

Ginny & Georgia

Wat een heerlijke serie was dit om te kijken. Ik was niet helemaal fit toen ik eraan begon, dus seizoen 1 ging ik als een speer doorheen. Daarna mocht ik van mijzelf iedere dag een aflevering kijken haha, want anders ging ik ook door seizoen 2 als een speer. Het bevat drama, maar ook veel humor. Gewoon een fijne serie om te kijken. Ginny & Georgia staat op Netflix.

De Verhulstjes

Wat is dit toch heerlijk om te kijken. In de Verhulstjes volgen ze het leven van Gert Verhulst en zijn familie. Er zijn inmiddels meerdere seizoenen te zien op Videoland en echt.. ik kan je alleen maar aanraden om te kijken. Ik moet echt iedere aflevering wel een keer super hard lachen.

Om te luisteren

Kibbeling De Podcast

Ik luister graag naar podcasts en deze van Kelvin en Nina luistert lekker weg. Ze laten horen dat er niks mis is om af en toe te kibbelen met je partner over een onderwerp. Als ik deze op zet tijdens een rondje wandelen zal je mij af en toe hard zien lachen, het is namelijk soms echt heel grappig. Het is een podcast die ik vaak opzet als ik niet echt ergens over na wil denken, maar gewoon lekker luisteren en lachen.

Blijf nog even

Blijf nog even is een nummer van Irene Hin. Ik hoorde hem voor het eerst op TikTok en op dat moment raakte het nummer mij enorm. Nu is hij uitgebracht en wauw.. ik blijf het een prachtig nummer vinden die ik echt even met jullie wilde delen.

Bedankt voor het lezen van Mijn Favorieten #1 ! Liefs, Daniëlle

In deze blog zijn een paar affiflatie links verwerkt. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.