Pavlova met rood fruit

Pavlova met rood fruit

Een tijdje terug belandde er weer een parel van een kookboek, of eigenlijk moet ik bakboek zeggen, op mijn boekenplank, namelijk BAK! van Paul Hollywood. Deze pavlova met rood fruit is één van de recepten uit dit boek. 

Paul Hollywood is voor de bakkers onder ons vast wel bekend. De meesterbakker die onder andere bekend is als jurylid van The Great Britisch Bake Off deelt in dit boek zijn favoriete en allerbeste bakrecepten. In 6 hoofdstukken geeft dit boek je allerlei recepten voor zowel zoete als hartige recepten. Doordat er gebruik wordt gemaakt van stap-voor-stap foto’s bij sommige recepten en hele duidelijke beschrijvingen zijn ze allemaal goed te volgen. 

De hoofdstukken zijn als volgt ingedeeld. 1. Taarten en cakes, 2. Biscuits en koekjes, 3. Brood en platbrood, 4. Pizza’s en donuts, 5. Pasteien, pies en viennoiserie en 6. Desserts. Recepten die hierin naar voren komen zijn onder andere zuurdesembrood, focaccia en sodabrood, blondies, cheesecake met bosvruchten en Baked Aleska. 

Ik denk dat je zowel als beginnend bakker als ervaren bakker met dit boek uit de voeten kan. Eén ding is ook zeker… als je er doorheen bladert krijg je in elk geval zin om ermee aan de slag te gaan, want alles ziet er heerlijk uit. 

Je koopt het boek bij verschillende boekwinkels of gelijk online via de knop hieronder:

Pavlova met rood fruit – voor 8 personen

Ik ben zelf echt gek op Pavlova, dit vond ik dus een tof recept om te gaan proberen. Hij was gemakkelijk te maken en echt heerlijk. Zelf kon ik op dat moment geen aalbessen krijgen, maar mochten ze er wel zijn geloof ik gelijk dat het er erg lekker bij is.

Dit heb je nodig:

  • 4 eiwitten (L)

  • 225 gram kristalsuiker

  • 1 theelepel witte wijnazijn

  • 1 theelepel maïzena

  • Topping:
  • 250 milliliter slagroom

  • 150 gram aardbeien

  • 150 gram frambozen

  • 150 gram aalbessen

  • 100 gram blauwe bessen

  • Afwerking
  • Fijne rasp van 1 biologische citroen

  • paar takjes munt

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor tot 150 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  • Klop in een grote, schone kom de eiwitten tot stijve pieken met een elektrische mixer. Klop geleidelijk met een lepel per keer de suiker door de eiwitten tot alle suiker is opgenomen en je een dikke, glanzende meringue hebt. Spatel de witte wijnazijn en de Maizena erdoor.
  • Schep de meringue op de beklede bakplaat in de vorm van een cirkel met een doorsnede van ongeveer 23 cm. Bak de meringue 1 uur, draai de oven uit en laat de pavlova in de oven volledig afkoelen.
  • Klop in een kom de slagroom tot stijve pieken met een garde of elektrische mixer en verdeel het over de afgekoelde meringue. Leg het rode fruit op de slagroom, strooi er een beetje citroenrasp over en bestrooi tot slot met muntblaadjes.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Pavlova met rood fruit

Ik heb dit boek gekregen van uitgeverij Good Cook. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Reacties zijn gesloten.