Mandarijnen kruidnoten cheesecake

Mandarijnen kruidnoten cheesecake

Een aantal jaar geleden begon ik samen met Jolanda Foodaholic. Het leek mij nu dan ook leuk om een variatie op ons eerste recept te maken: de mandarijnen kruidnoot kwarktaartjes. Het werd deze mandarijnen kruidnoten cheesecake.

Het is eigenlijk echt een heel makkelijk recept om te maken. Je bent er, op het wachten na, dan ook niet lang mee bezig. Prima en juist lekkerder als je hem even van tevoren maakt. Leuk voor een verjaardag, Sinterklaasfeestje of gewoon wanneer je er zin in hebt.

Mandarijnen kruidnoten cheesecake

Mandarijnen kruidnoten cheesecake – 20cm – 8 personen

Dit heb je nodig:

  • Voor de bodem
  • 80 gram kruidnoten

  • 2 eetlepels amandelmeel

  • 60 gram ongezouten roomboter

  • Voor de cheesecakelaag
  • 300 gram roomkaas, op kamertemperatuur. Ik gebruik altijd Philadelphia.

  • 100 gram kristalsuiker

  • 2 eieren

  • 1 eetlepel siroop uit het mandarijnen blikje

  • 30 ml slagroom

  • 1 eetlepel sour cream

  • 1 theelepel vanille extract

  • Topping
  • 1 blikje (ong. 300 gram) mandarijntjes in blik

  • 125 milliliter slagroom

  • 15 gram suiker

  • Ongeveer 10/12 kruidnoten

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 170 graden en zet een ovenschaal met water onderin de oven. Bekleed een springvorm (20cm) met bakpapier.
  • De bodem
  • Maal de kruidnootjes fijn en zeef de amandelmeel. Smelt de boter en meng deze samen met de gemalen kruidnoten en het amandelmeel. Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel aan. Zet hem daarna in de koelkast.
  • De cheesecakelaag
  • Roer de roomkaas glad (dit gaat het best met een spatel) en meng de kristalsuiker erdoor. Klop met een garde de eieren, slagroom, eetlepel siroop van de mandarijnen, sour cream en het vanille extract door de roomkaas. Giet dit mengsel op de kruidnotenbodem in de springvorm.
  • Schuif de cheesecake in de oven en bak hem 55 miinuten op de 170 graden. Zet daarna de oven uit, de deur op een kier en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Het lekkerst is als je hem daarna nog een nachtje in de koelkast laat staan.
  • De topping
  • Klop de slagroom stijf met de suiker. Laat ondertussen de mandarijnen uitlekken in een vergiet. Verdeel deze mandarijntjes over de cheesecake. Laat een randje vrij. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit een mooie rand op de cheesecake. Verdeel de kruidnoten over de cheesecake.

Geniet ervan! Liefs, Daniëlle

Mandarijnen kruidnoten cheesecake

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk!

 

Reacties zijn gesloten.