Lekkere kippenvleugeltjes | Foodaholic.nl

Lekkere kippenvleugeltjes 

Kippenpootjes en kippenvleugeltjes brengen goede herinneringen naar boven! Opa & oma haalden vroeger vaak lekkere “kluifjes” voor ons. Ik moet bekennen dat ik ze niet altijd lekker heb gevonden, in mijn puberjaren vond ik ze ineens vies. Dat gekluif was niks voor mij!

Inmiddels is de liefde voor de kippenvleugeltjes weer helemaal teruggekeerd en probeer ik er ook eens andere recepten mee uit. Pas maakte ik deze lekkere ietwat pittige vleugeltjes en ze waren heerlijk!

Dit heb je nodig:

  • 8 ongebakken en ongekruide kippenvleugeltjes
  • 4 eetlepels ketjap (glutenvrij)
  • 1 volle theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • teentje knoflook

Zo maak je het:

  1. Meng de ketjap met de bruine suiker, chilipoeder en een fijn gemaakt teentje knoflook. Zorg dat alles goed gemengd is. Roer de kippenvleugels erdoorheen zodat alle vleugeltjes goed gemarineerd zijn.
  2. Laat de marinade vervolgens zo lang mogelijk intrekken. Zet de bak ondertussen wel in de koelkast.
  3. Verwarm wat olie in een braadpan. Bak de kippenvleugeltjes eerst even aan (zo’n 3 minuten), zet daarna het vuur zacht een laat ze een uur lekker bakken!
    Daarna kan je er lekker van genieten.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.