Kwarkwafels met gebakken appel

Deze kwarkwafels met gebakken appel zijn niet moeilijk om te maken. Terwijl je de wafels bakt bak je ondertussen ook de appel. Zo zijn ze nog lekker warm als je ze gaat eten. Ik at ze als lunch, maar het is natuurlijk ook een prima ontbijt! Geen appel in huis? Met ander fruit is het vast ook heerlijk! Denk bijvoorbeeld aan blauwe bessen of peer.

Zin in andere wafels? Deze Luikse wafels zijn ook altijd een aanrader!

Kwarkwafels met gebakken appel  | Foodaholic.nl

Kwarkwafels met gebakken appel – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • Voor de wafels:
  • 60 gram bloem

  • 2 eieren

  • 150 gram vanillekwark + 2 eetlepels extra als topping

  • 8 gram bakpoeder

  • Voor de appel
  • 2 appels, ik gebruikte jonagold

  • 1 flinke theelepel kaneel

  • Blokje boter om in te bakken

  • Extra:
  • Spray, boter of olie om het ijzer in te vetten

Zo maak je het:

  • Mix de kwark met de eieren door elkaar. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en meng dit tot een mooi, egaal beslag. 
  • Vet het wafelijzer in en doe een flinke lepel van het beslag per wafel in het ijzer.  Bak de wafels totdat ze mooi goudbruin zijn. 
  • Schil ondertussen de appel en snijd in  dunne plakjes. Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin de appel met kaneel totdat de appel wat zachter en gekarameliseerd is.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Kwarkwafels met gebakken appel  | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*