Havermoutcrumble met appel en frambozen | Foodaholic.nl

Havermoutcrumble met appel en frambozen

Je dag beginnen met deze havermoutcrumble met appel en frambozen vind ik echt een heel goed idee. Doe er dan vooral ook lekker wat Griekse yoghurt bij. Door de havermout en het fruit is hij ook gelijk lekker voedzaam.Deze crumble is ook lekker als dessert. Hij is dan natuurlijk extra lekker met een bolletje ijs of wat slagroom.

Ik vind zelf de crumble het allerlekkerst wanneer deze lauwwarm is. Als hij net uit de oven komt is de appel namelijk wel heel erg heet. Als hij iets is afgekoeld wordt hij ook wat knapperiger en steviger, ik hou daarvan.

Havermoutcrumble met appel en frambozen – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

 • 200 gram frambozen

 • 2 appels, in blokjes gesneden (ik gebruikte jonagold)

 • 1 eetlepel suiker

 • 1 eetlepel havermout

 • 2 theelepels kaneel

 • Crumble
 • 35 gram roomboter

 • 50 gram havermout

 • 1 eetlepel suiker

Zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Meng de frambozen met de gesneden appel. suiker, havermout en kaneel. Doe dit dan in een ovenschaal.
 • Meng voor de crumble de havermout met de boter en de suiker. Verkruimel dit over het frambozen appelmengsel en zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Havermoutcrumble met appel en frambozen | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Zin in een andere crumble? Deze crumble met appel en blauwe bessen is ook echt heel lekker!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Havermoutcrumble met appel en frambozen | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.